Bøger / skønlitteratur / roman

Dræb ikke en sangfugl


Beskrivelse


En ni-årig pige fortæller om livet i en lille sydstatsby og om sin fars indsats som sagfører for en uskyldigt anklaget sort.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. maj 2005

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 11. maj 2005

Næsten uændret genoptryk af den roman, som gjorde et stort indtryk på mig i gymnasiet. Og det er stadig en dejlig læseoplevelse. Forfatteren fik i sin tid Pulitzer-prisen for denne klassiker, som rummer så meget varme, humor og smittende barnlighed, at den lavmælte konfrontation med voksenlivets alvor virker dobbelt barsk. Historien fortælles af en 8-9-årig pige, kaldet Spejder, og foregår sidst i 1930’ernes Alabama. Spejder bor i en rolig lille by med sin advokat-far, storebror og familiens elskede sorte husholderske. Dagene går med leg, skole osv. - hverdagens små melodramer. Da faren påtager sig hvervet som forsvarer for en sort mand, der står tiltalt for voldtægt mod en hvid kvinde, følger børnene spændte med i sagen. Deres tro på retfærdigheden får et brat knæk, da den åbenlyst uskyldige mand bliver dømt. Bogen er skrevet i 1960 og har sin styrke i at formidle budskabet gennem fortællerens troskyldigt pludrende barnlighed. Samtidig er det en dejlig varm historie om en skøn unge og hendes hverdag. Bogen adskiller sig kun fra den oprindelige udgave (Pios billigbøger) ved et nyt omslag med sort/hvid foto og en anelse større format. Skriften fremtræder noget gnidret og "gammeldags", desværre ikke så indbydende eller læsevenligt som bogen fortjener.


litteratursiden.dk

d. 19. feb. 2015

af

af

Thomas Ry Andersen

d. 19. feb. 2015

Mageløs, rørende og empatisk klassiker som fik skelsættende betydning i kampen mod racisme i USA. USA's mest læste roman, "Dræb ikke en sangfugl", er solgt i over 40 mio. eksemplarer og rangerer i ma...


Jyllands-posten

d. 20. jan. 2015

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 20. jan. 2015


Kristeligt dagblad

d. 13. juni 2015

af

af

Michael Bach Henriksen

d. 13. juni 2015


Kristeligt dagblad

d. 30. jan. 2015

af

af

Michael Bach Henriksen

d. 30. jan. 2015


Berlingske tidende

d. 18. juli 1966

af

af

Jørgen Johansen

d. 18. juli 1966