Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Dræberhunde


Beskrivelse


Findes der virkelig nogen, der er så modbydelige, at de arrangerer hundekampe? Tobias og Oliver er taget til fange og tvunget til at se på. Mon de nogensinde slipper væk?

EmneordAnmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Helle Andersen

2007

To gode krimibøger af Jørn Jensen i den populære gyserserie Koldt blod , hvor alle bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden. Målgruppen er 10-12-årige drenge og piger (3.-5. kl.). Velegnet til læsetræning, læsekurser og fritidslæsning.

Også i 11. og 12. bog om Tobias og Simone er der fuld fart på handlingen og åndeløs spænding fra først til sidst. Mystiske ting kommer automatisk til dem og næsten beder om at blive opklaret. Hovedpersonerne handler uhyre selvstændigt, bringer sig selv i yderste livsfare, og forældrene ved intet. Der bruges stor typografi, korte sætninger og et lettilgængeligt sprog. To barske tyve og specialister i hundekampe fanger i Dræberhunde nysgerrige Tobias og Oliver, og en pitbull og en staffordshire hund må slås voldsomt, inden Simone får hentet hjælp. Klimaks i I sidste sekund ses på forsiden. Simone er ved at blive mast i en bil på ophuggerpladsen af en skummel fyr i en kran. Falske penge har været i omløb i byen. Tobias og Oliver har forgæves undersøgt tidligere svindlere, men Simone var på rette spor og blev slemt overrasket.

Lever fuldt op til de andre titler i serien. Emnet falske penge er kendt. Hundekampe er nyt og både interessant og frastødende. God læsning, inden man starter på større detektivromaner som fx Græskarbanden..

Forrygende krimier med gys til målgruppen. Børnene kender seriens karakteristiske røde og grå farver og ved, at de får en nervepirrende og velkomponeret bog. Anbefales til skole- og børnebibliotek.