Bøger / skønlitteratur til børn / fantasy

Drageherren


Beskrivelse


Sammen med sine venner tager Dian ud på sidste del af sin rejse. Nu vil det vise sig, hvem der får magten over landet Terra. Det er tid til Dians sidste møde med Nagir.

EmneordAnmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. juli 2004

af

af

Kirsten Thorning Thagaard (skole)

d. 20. juli 2004

Så er vi nået til det endelige opgør, og seriens store læserskare får den dramatiske afslutning, som de har ventet på. Dian er som prins udset til at frelse sit folk fra den onde Nagir, men kan han vinde den ulige kamp? For at blive den sande Drageherre, konge over Terra, skal han dog også overvinde den drabelige drage. Opbygning og layout er ligesom i de andre bøger, hvor de dobbeltsidede farveillustrationer er i meget god overensstemmelse med teksten og understøtter historien. Bagsideteksten er en fin appetitvækker til bogen. Den flotte forside viser den drabelige kamp mellem Dian og Nagir omgivet af seriens hovedpersoner. Lixtallet er lidt højere end i de øvrige bøger i serien. Der venter endnu en spændende læseoplevelse til piger og drenge fra 2.-3. klasse (8-9 år), men også ældre børn - specielt læsesvage - er begejstrede for serien.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. feb. 2019

af

af

Stine Bille

d. 18. feb. 2019

I serien "Drageherren" tager Dian ud på en lang og farefuld rejse. Han vil prøve at befri landet fra den onde Nagir. Sammen med nye venner kæmper de for Terras frihed. For de 8-10-årige.

Alle 11 bind i serien "Drageherren" udkommer nu i serien "Blå læseklub". Hovedpersonen er drengen Dian, der er vokset op som hittebarn hos en gammel kone. Da han bliver valgt til drageoffer, starter hans kamp for at overleve, og for at nedkæmpe den onde Nagir og hans hær af orker. På sin lange rejse, som der fortælles om i de 11 bøger, møder han mange forskellige farefulde udfordringer, og Dian skal kæmpe mod mange onde fjender. Heldigvis får han også mange nye venner, som alle ønsker at hjælpe ham. De ser alle noget helt specielt i ham, og langsomt finder de ud af, hvem han i virkeligheden er. Teksten er læsepædagogisk bearbejdet i forhold til den tidligere udgave, fx har man fjernet store bogstaver på stednavne, delt flere ord med bindestreg og ændret skrifttypen til en mere læsbar type. Bøgerne har lix 8 til 10, dog har del 9 nu en lidt lavere lix.

Det er en fantastisk fantasy-fortælling. Historien bliver mere spændende for hvert bind, og man bliver indfanget i Drageherrens univers. Illustrationerne underbygger historien og de følger teksten fint, både i streg og stemning.

En anden rigtig god og spændende fantasyserie er serien om "Ulveridderne", fx Ulveridderne - flammen i øjet.