Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Dragekongen


Beskrivelse


Sita er nu prinsesse Rosita af Bella-øerne og skal på en og samme tid bruge kræfter på at genopbygge byen Caritas, men også deltage i eftersøgningen af prinsesse Anne Maria, der er forsvundet, efter hun blev gift med den forræderiske prins Damian. Vil det lykkes for hende?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2017

af

af

Susanne Dahl Jensen

d. 18. dec. 2017

Så kom femte bind i serien "Pigerne fra Nordsletten". Forrige bind sluttede, så læseren ikke var helt sikker på, om der kom et bind mere, men nu er det her. Så de fantasy-læsende piger kan godt glæde sig. Kan læses højt fra 7 år og selvlæses fra ca. 10 år.

Læseren følger fortsat de 3 forældreløse piger i det eventyrlige og spændende univers. Sita er nu prinsesse Rosita af Bella-øerne og kæmper sammen med kong Platonius af Sofiariget og dronning Louise af Nordsletten for at genopbygge byen Caritas, som er delvist brændt ned af løsslupne banditter fra Sofiafængslet. Men de skal også bruges kræfter på eftersøgningen af prinsesse Anne Maria, der blev lokket til at gifte sig med den forræderiske prins Damian og nu er forsvundet sporløst på havet. Sita må forlade sine elskede Bella-øer og drage til Caritas for at deltage i rådsmødet, og forhåbentlig finde en løsning. Ser hun mon prins Victor der og hvordan skal de overhovedet finde Anne og samtidig få genopbygget Caritas?.

Det er velskrevet dansk fantasy når det er bedst med masser af eventyr, spænding og magi. Kan man ikke huske de foregående bind, er man med fine tilbageblik hjulpet godt på vej, så man let kan følge med i den fortsatte historie.

Det er samme sprog og stil som de øvrige bind i serien og fantasy-læsende piger vil også kunne læse Det Levende Sværd, hvor pigen Eriann er i hovedrollen.