Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Dragens hjerte


Beskrivelse


Pop, Manke og Pind rører ved en rubin, der forvandler dem til drager. I drageriget bliver de truet af andre drager. Kan de vinde kong Flammes venskab?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. sep. 2010

af

af

Else Lerche

d. 17. sep. 2010

De fire let læselige titler er til de øvede begynderlæsere og til de lidt ældre, der har svært ved at læse, dvs. fra 9-11 år. Mange kender serien i forvejen.

Forfatter og illustrator har allerede udgivet otte titler i serien Det fortryllede slot. Nu følger endnu fire titler. Konceptet er det samme. Først i bogen præsenteres de tre hovedpersoner, pigerne Pop, Manke og Pind, sidstnævnte fortæller. Når de besøger Slottet kommer de ind i en anden verden, og de inddrages i forunderlige, farlige og eventyrlige begivenheder, hvor de er med til at løse problemer. Bag i bogen er et faktuelt afsnit om folketroen om det væsen, der er i bogen. Pigerne hjælper en enhjørning tilbage til sit land, i dragernes land udvirker de, at kong Flamme gifter sig af kærlighed, de hjælper en havfrue tilbage til sit rette element og de skaber fred mellem trolde og mennesker. Handlingen skrider rask frem og teksten er skrevet i et enkelt, beskrivende sprog i korte sætninger og megen dialog. Illustrationerne minder om manga-tegnestilen. De er i sort/hvid, mens forsiderne er i farver. Bagsideteksten giver lyst til at læse bogen.

De forrige bind kom tilbage til andre tidsaldre, nu er det sagnfigurer pigerne møder. Serien kan minde lidt om Det magiske hus i træet.

De letlæste historier, der har en høj grad af forudsigelighed, rummer spænding. Det åbne layout, universets genkendelighed fra forrige bind og den letlæselige, spændende historie vil tiltale seriens læsere fra 9-11 år.