Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Dragens offer


Beskrivelse


Dian bliver bortført af Nagir. Han skal ofres til dragen. Dragen taber Dian da den flyver bort med ham. Dian falder ned i minotaurens hule.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. feb. 2019

af

af

Stine Bille

d. 18. feb. 2019

I serien "Drageherren" tager Dian ud på en lang og farefuld rejse. Han vil prøve at befri landet fra den onde Nagir. Sammen med nye venner kæmper de for Terras frihed. For de 8-10-årige.

Alle 11 bind i serien "Drageherren" udkommer nu i serien "Blå læseklub". Hovedpersonen er drengen Dian, der er vokset op som hittebarn hos en gammel kone. Da han bliver valgt til drageoffer, starter hans kamp for at overleve, og for at nedkæmpe den onde Nagir og hans hær af orker. På sin lange rejse, som der fortælles om i de 11 bøger, møder han mange forskellige farefulde udfordringer, og Dian skal kæmpe mod mange onde fjender. Heldigvis får han også mange nye venner, som alle ønsker at hjælpe ham. De ser alle noget helt specielt i ham, og langsomt finder de ud af, hvem han i virkeligheden er. Teksten er læsepædagogisk bearbejdet i forhold til den tidligere udgave, fx har man fjernet store bogstaver på stednavne, delt flere ord med bindestreg og ændret skrifttypen til en mere læsbar type. Bøgerne har lix 8 til 10, dog har del 9 nu en lidt lavere lix.

Det er en fantastisk fantasy-fortælling. Historien bliver mere spændende for hvert bind, og man bliver indfanget i Drageherrens univers. Illustrationerne underbygger historien og de følger teksten fint, både i streg og stemning.

En anden rigtig god og spændende fantasyserie er serien om "Ulveridderne", fx Ulveridderne - flammen i øjet.


Bibliotekernes vurdering

d. 13. nov. 2000

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 13. nov. 2000

Fantasy historie for let øvede. Dian bliver indfanget af krigsherren, Nagir. Han skal ofres til dragen, som taber ham. Dian falder i minoutaurens hule. Den mystiske Aro redder ham, og forærer ham ved dette binds slutning en kniv. Der er lagt op til mere action. Sproget er præcist. Der bruges hovedsætninger og dialog. Billederne er et kapitel for sig. Farvetegninger i let karikaturlignende streg, men der bruges også uhyggelige elementer. Et enkelt tilbageblik om dragens historie fremstilles som glasmosaik. Der er en meget fin rytme i billederne, og forholdet mellem tekst og billede er forbilledligt. Teksten er i historiens første del sat på billedernes lyse blå baggrund. Længere fremme er der indsat en hvid boks i billedernes ellers sorte baggrund. Billederne i bogens sidste del er sat på hvid baggrund. Der er et lille æstetisk paradoks i de hvide tekstbokse. Det er dog en lille anke i en ellers vellykket fantasy historie for børn, nok især drenge, fra 8-9 år. Den kan også bruges af større børn og unge med behov for læsetræningsmateriale. Dramatisk forside med Dian hængende under dragen er sammen med et dramatisk tekstuddrag på bagsiden dækkende for indholdet.


Bibliotekernes vurdering

d. 13. nov. 2000

af

af

Karsten Boll (skole)

d. 13. nov. 2000

Dette er 1. bind af 4 bøger i serien Drageherren og er en fantasybog i den lette ende for 2.-3. klasse (lix 14). Den forældreløse Dian arbejder hos smeden, da det årlige offer til dragen skal vælges ud. Bedstemoderen frygter med rette, at valget skal falde på Dian. Landet regeres af drageherrens bror, som ikke har magt over dragen. Dian slipper mirakuløst fra dragen, og han får hjælp af en ukendt mand Aro, da han angribes af en minotaurus. Aro hjælper ham tilbage et bysamfund Rai og her slutter handlingen. Dian er den eneste person, der ikke direkte fremstår som en skabelon. De andre personer formår ikke i første bind at blive andet en skabeloner. Illustrationerne, der minder om en tegneserie, giver den kortfattede tekst en ekstra dimension, og understøtter den læsetræningstekst, der foreligger. Den forholdsvis letlæste tekst er så vidt muligt holdt fri af illustrationerne. Hvis dette ikke har været muligt, er den anbragt i en firkant i tegningen. Forfatteren kendes bl.a. fra titlerne Den stjålne sten (00/38), Dragens kys senest (99/49) og Drømmenøglen (00/07). Sidstnævnte titel har samme illustrator som denne bog. Han kendes også fra Kaspers cykeltur og Emilies gåtur - begge (00/49).


Folkeskolen

Årg. 121, nr. 50/51/52 (2004)

af

af

Mogens Bille

Årg. 121, nr. 50/51/52 (2004)


Læsepædagogen

Årg. 49, nr. 6 (2001)

af

af

Birthe Antonsen

Årg. 49, nr. 6 (2001)