Bøger / faglitteratur til børn

Drager


Beskrivelse


Om de forskellige drager i hele verden og de mange legender og mysterier, der knytter sig til disse væsener, samt korte genfortællinger af mytologiske fortællinger.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. feb. 2010

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 3. feb. 2010

Denne bog om drager, er en del af serien Mytologi, som også indeholder tre andre titler om henholdsvis alfer, kæmper og monstre. Bogen kan læses af børn fra ca. 10 år enten som lystlæsning eller som en kort introduktion til dragernes fascinerende univers.

Bogen er bygget op over samme skabelon, som seriens øvrige titler. Faktasider om drager fra forskellige steder i verden kombineres med ultrakorte genfortællinger af myterne tilknyttet dragerne. Det hele krydres med diverse tegninger af drager og drabelige kampscener mellem mennesker og drager. Flot og indbydende, så bogen skal nok blive lånt ud. Men genfortællingen af myterne er alt for kort til, at man som læser kan få noget særligt ud af dem. Og det faglige indhold er lige så overfladisk. Så bogen er først og fremmest til hyggelæsning.

Der udkommer jævnligt bøger (både billedbøger, læsebearbejdede bøger og skønlitterære romaner), som genfortæller nogle af de mange forskellige myter om drager og menneskets kamp mod drager. Denne bog tilfører desværre ikke noget nyt til samlingen.

Bogen fortæller om drager fra hele verden og genfortæller ultrakort og meget overfladisk sagnene og fablerne tilknyttet de forskellige drager.