Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Dragernes dal


Beskrivelse


Dragen Kato vil ikke kæmpe. Dragemesteren Aron er rasende. Dronningen har brug for dragerne til at beskytte landet. Hvis Kato ikke vil kæmpe må den dø. Kan Rana og Sami nå at redde Kato?

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. aug. 2018

af

af

Ingelise Blom Hansen

d. 7. aug. 2018

Sami er prins, og Rana er dragepasser. Sammen stjæler de et drageæg, fordi de begge gerne vil være dragoner. Det er ikke uden problemer, da en drage kun kan have en dragon og den, der ikke vælges, får hænderne hugget af. Men meget forandres gennem de tre bøger. Fra 8 år.

Tre nye bøger i "Læs løs 6". Vi følger prinsen Sami og dragepasserpigen Rana gennem tre fortællinger. I "Drageungen" præsenteres vi for personerne og drageungen Kato. Kato skal til test i ringen for at vælge sin dragon. Det giver børnene mange spekulationer. I "Dragernes duel" bliver Kato opdraget uden lænker og med masser af leg. Men i landet skal drager kæmpe. Hvad sker der, da Kato første gang er i ringen for at kæmpe, men helst vil lege? I "Dragenes dal" er alt på spil. Flere drager nægter at slås, Aron, dragemesteren, er rasende. Hvad kan han gøre for at tvinge Kato væk? Bøgerne er illustreret med farvede tegninger. Hver bog er inddelt i 12 kapitler med kapiteltitler. Der findes opgaver på www.læsløs.dk.

Fabeldyr og især drager er altid fascinerende. Det er de også i denne nye, spændende og meget velskrevne fantasyserie. Jeg er sikker på, at bøgerne vil blive revet ned af hylderne af de børn, som også sluger serien "Drageherren".

I serien "Den Grå Safir" fx En farlig opgaveDragesygen læser man også om drager og børn. En lidt sværere bog er DragesygenI serien "Den Grå Safir" fx En farlig opgave læser man også om drager og børn. En lidt sværere bog er .


Weekendavisen

d. 17. aug. 2018

af

af

Emil Blichfeldt

d. 17. aug. 2018


Børn & bøger

Årg. 71, nr. 7 (2018)

af

af

Kent Poulsen (f. 1947-07-21)

Årg. 71, nr. 7 (2018)