Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Dragernes land


Beskrivelse


Fantasy. Mørkemesterens hær er stærkere end nogensinde, og de to søstre, Sien og Elena samt deres ven, Ord har kun en chance for at redde Ænirs verden: De må hente de gode drager tilbage til Ænir. Men først skal de finde dragerne i en anden verden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. mar. 2014

af

af

Vera Hollerup

d. 3. mar. 2014

Denne bog henvender sig primært til fans af den mere traditionelle fantasy-litteratur omfattende helte, drager og magiske sværd. Den fine og appellerede forside henvender sig da også til netop denne målgruppe af 9-13-årige fans. Bogen er 2. bind i serien og formidling er unødvendig.

De tre børn, Sien, Elena og Ord har ved et uheld befriet den onde drage, Pyrit. Der forestår nu en kamp mellem mørkets og lysets kræfter, og børnenes dødsfjende, Mørkemesteren har aldrig før været så stærk. Børnenes eneste chance for at redde Ænirs verden er at skaffe de gode drager tilbage. Men dragerne er flygtet til en alternativ verden. Skovfruen fører nu børnene til Dragernes land, og de har nu 9 dage til at finde dragerne og føre dem tilbage gennem Måneporten, ellers vil de for evigt vær fanget i Dragernes land. Historien er fortalt i et mundret og letflydende sprog . Bogen er inddelt i korte overskueligt kapitler. Handlingen er opbygget på en naturlig og logisk måde med en støt stigende spændingskurve, der udløses i et spændende slag, hvor dragen Pyrit og Mørkemesteren endelig bliver besejret. De mange s/h illustrationer af Søren Tim Nordbo rammer på en fin måde bogens stemning og supplerer teksten på udmærket vis.

Denne bogs læsere vil også få glæde af Rowan-serien og de forskellige Deltora-serier af Emily Rodda. De foregår i et lignende eventyrligt univers og henvender sig til samme målgruppe.

En meget spændende og tilpas barsk fantasy for eventyrhungrende piger og drenge.