Bøger / faglitteratur til børn

Dragernes verden : hemmeligheder fra dragernes rige


Beskrivelse


Om dragernes magiske verden med fantastiske fakta om væsenet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. juli 2010

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 20. juli 2010

S.A. Caldwell har interesseret sig for drager gennem hele sit liv. I denne bog fører hun læseren ind i dragernes magiske verden og afslører fantastiske fakta om væsenet. Fantasi eller fakta? Hvem ved? Caldwell blotlægger "beviserne", læseren må selv drage sine konklusioner. Bogen kan læses af børn fra 10 år, men også voksne kan have interesse.

Bogen fanger sin målgruppe ved første øjekast. Billedsiden er dragende og giver læseren lyst til at bladre i bogen, som er fuld af tegninger og fotografier af mystiske og mytiske væsner samt "beviser" på, at drager er mere end blot fri fantasi. Det er en meget appellerende bog, som lader døren mellem fantasi og virkelighed stå på klem. Typografien er desværre til tider lidt for gotisk inspireret, hvilket gør den svær at læse, især for den yngre læser.

Drager har været en del af litteraturens mytiske univers helt tilbage fra de allerførste skrifters tid og vil nok altid være det. Denne bog er en god "fagbog" om emnet, skrevet med stor fascination og kærlighed til dyret. En anden ny udgivelse om drager, som er lettere at læse, men som visuelt minder om denne bog, er John Malams Drager, 2010.

Flot bog om dragernes magiske og mytiske verden, som hele tiden bevæger sig på grænsen mellem fantasi og virkelighed. Hvad er fakta og hvad er fiktion? Det må læseren selv afgøre.Informationer og udgaver