Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Dragesten


Beskrivelse


Engang beskyttede dragemenneskene kongefamilien, men nu er magten overtaget af hekseklaner, der ledes af forræderen general Nok. Da en hemmelighed afsløres for de to søskende Le og Mark, hvirvles de ind i kampen for de sidste dragemenneskers overlevelse.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. juli 2019

af

af

Vera Hollerup

d. 9. juli 2019

Søskendeparret Le og Mark bærer på en skæbnesvanger hemmelighed. De er født til at udrette store ting, og snart er de begge på en farefuld færd, der kan afgøre landets fremtid. En ny spændende fantasybog om dragemennesker for 10-13-årige.

Første bind i den nye fantasyserie "Dragehjerte". Søskendeparret Le og Mark er 13-14 år og bor ude på landet sammen med deres mor, Fri. Lige fra deres tidlige barndom har de været fortrolige med myterne om de magtfulde dragemennesker, der beskyttede landets kongelige familie. Men nu er kongefamilien dræbt af seks hekseklaner, der er styret af den nye leder, general Nok. Dragemenneskene er næsten blevet udryddet og har nu slået sig sammen med oprørsbevægelsen. Både Le og Mark finder ud af, at de spiller en væsentlig rolle i disse begivenheder.

Det er en elementært spændende bog med et sympatisk søskendepar som hovedpersoner. Miljøet er et middelalderligt/feudalt samfund, som man ofte møder i fantasylitteraturen. Sproget er udmærket, selvom replikkerne af og til er præget af moderne talesprog. Skrivestilen er til tider lidt omstændelig, men med fyldestgørende personkarakteristikker. Der er et godt flow i handlingen, og bogen er let at læse.

I Fantasyserien "Dragesjæle" af Pernille Eybye spiller drager også en væsentlig rolle i kampen mod tyranniet. Den serie er illustreret.


Børn & bøger

Årg. 72, nr. 7 (2019)

af

af

Kirsten Aggerholm (f. 1934)

Årg. 72, nr. 7 (2019)