Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Dragesygen


Beskrivelse


Fantasy. Netop den dag, hvor 14-årige Dalia skal bestå de prøver der indvier hende til voksenlivet, bliver hendes drage Flamar ramt af den frygtede dragesyge. Dalia beslutter at finde ud af hvad der truer dragekrigernes dyr.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. okt. 2008

af

af

Ulla Møller

d. 1. okt. 2008

En ny serie for fantasylæsere fra 12 år især piger, men drengene kan godt læse med. De flotte omslag skal nok låne bøgerne ud.

Ida-Marie Rendtorff har tidligere bl.a. skrevet fantasyromanen Tordenpulveret, 2007. Med bøgerne om Dalia påbegynder hun en ny og meget fængslende serie fantasyfortællinger. 14-årige Dalia tilhører en ældgammel slægt af dragehviskere, der lever i et matriarkat. Hun er forudbestemt til at gå i sine forgængeres spor. Eller er hun? For netop den dag da hun skal bestå de prøver, der markerer overgangen til voksenlivet, bliver hendes drage Flamar ramt af den mystiske dragesyge der truer rigets drager. Dalia beslutter at finde sygdommens årsag, men hendes afsløringer fører hende i seriens anden del ud på en farefuld færd om bord på en hvalfangerbåd. Bøgerne er spændende fra første side, de er velskrevne og fortalt i et behageligt, letflydende sprog. Både skildringen af livet blandt dragehviskerne og af den hårde tilværelse til søs er spændende og medrivende fortalt, og hovedpersonens kærlighed til dragerne og hendes kamp for at frelse dem er skildret troværdigt.

Den stærke heltinde giver associationer til de unge kvinder i Josefine Ottesens, Lene Kaaberbøls og Tamora Pierces bøger. Temaet hvor en ung er forudbestemt til at løfte arven efter sine forfædre minder om Harry Potter og dragetemaet om Carole Wilkinsons trilogi der begynder med Pigen og dragen, 2006.

Et par fremragende fantasyfortællinger. Jeg har kun en indvending: at jeg skal vente på de næste.


Børn & bøger

Årg. 61, nr. 8 (2008)

af

af

Kirsten Aggerholm

Årg. 61, nr. 8 (2008)