Bøger / skønlitteratur til børn / krimi

Dragetatoveringen


Beskrivelse


Krimi om den intelligente dreng Sam Wiggins og hans venner, der under en dramatisk redningsaktion møder selveste Sherlock Holmes. Holmes vil bruge børnene til at jage forbrydere, men Dr. Watson er betænkelig over at udsætte dem for fare.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. aug. 2009

af

af

Martin W Hansen

d. 14. aug. 2009

Yngre læsere der kan lide detektiv-krimier i Conan Doyle-traditionen, vil være godt underholdt her. Kan selvlæses fra ca. 10 år.

Forfatteren er klassisk uddannet skuespiller og dette er hans første børnebog. Bogen handler om en gruppe børn, der kommer ud for lidt af et eventyr, i deres forsøg på at redde en af deres venner fra nogle onde kidnappere. Dette plot er der ikke noget nyt i, det er heller ikke noget nyt, at året er 1893, eller at historien i virkeligheden skal skildre hvordan Sherlock Holmes for første gang møder sine Irregulære fra Baker Street (jeg har i hvert fald set tre serier udgivet efter 2005 med dette tema). Men forfatteren gør det godt. Han har efter min mening godt fat i Sherlock Holmes-stemningen, og man er fanget af den spændende handling allerede fra første kapitel. Dette er desuden første bind i en fortsat serie, hvor der foreløbigt er udgivet tre bind på engelsk. Sproget er enkelt og let at følge. Derimod er jeg ikke begejstret for Chris Moulds illustrationer. Jeg synes ikke, hans karikerede stil gør hovedpersonerne ære. Men jeg tror dog, langt de fleste læsere vil få en god oplevelse med bogen alligevel.

De klassiske Sherlock Holmes af Conan Doyle-historier holder stadig, men hvis man ønsker noget der er skrevet for nyligt, vil jeg nok anbefale Justin Richards serie om Den usynlige detektiv (2006).

En virkelig lovende start på det, der tegner til at blive en interessant serie.