Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Dragonfly : guldsmed


Beskrivelse


Fantasy. Den 16-årige prinsesse Taoshira skal giftes med den 18-årige prins Ramil. Men ingen af dem bryder sig om det arrangerede ægteskab, og begge ønsker at forhindre det. Men så bliver begge kidnappet, og de er nødt til at holde sammen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. aug. 2010

af

af

Vera Hollerup

d. 16. aug. 2010

Bogen henvender sig til fantasylæsere fra 12-16 år - primært piger. Ingen særlig formidling.

Det er første gang, jeg støder på Julia Goldings bøger, og det er en positiv oplevelse. Den 16-årige pige Taoshira er den yngste af fire kronprinsesser i landet "Den Blå Halvmånes Øer". Hun udvælges til et taktisk/praktisk giftermål med den 18-årige prins Ramil fra kongeriget Gefal. Ingen af dem er begejstrede for det forestående ægteskab og modarbejder det. De bliver begge kidnappet af den despotiske hersker Fergox Spydkasters mænd. Det lykkes dem at flygte, og gennem deres fælles oplevelser får de efterhånden mere respekt og til sidst kærlighed for hinanden. Det er en rigtig god fantasybog. Den lange og tempofyldte flugt er levende skildret. Der er fine beskrivelser af livet i det middelalderlige feudalsamfund, som den eventyrlige handling udspilles i. Heltinden Taoshira er beskrevet på en måde, der gør hende interessant og vedkommende. Hun er en sammensat, stærk og beslutsom personlighed, der både er præget af sin fortid som gedehyrde og sin nuværende position som attraktivt dronningeemne. God og appellerende forside med et følsomt pigeansigt, der både signalerer kærlighed og fantasy.

Læsere af denne bog vil også få fornøjelse af fantasyserierne Den hvide præstinde og De sorte troldmænd, begge af Trudi Canavan.

En spændende og underholdende fantasyroman, hvor læseren kommer på en lang rejse med et par spændende og vedkommende personligheder.Informationer og udgaver