Bøger / faglitteratur til børn / billedbøger

Drak dino'erne det samme vand? : om vandets kredsløb


Beskrivelse


Har du nogensinde tænkt på at vandet du drikker i virkeligheden er meget gammelt, og at det består af de samme vandmolekyler, som det vand dinosaurerne drak af? I bogen forklares om den recirkulation som kloden har for sine vandreserver.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. juli 2015

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 24. juli 2015

Kom med på en rejse rundt i verden og tilbage til fortiden. Bliv klogere på vand og find ud af, om dinosaurerne drak det samme vand, som du drak til aftensmaden i går. For børn fra 10 år.

Vi følger to børn, en dreng og en pige, på deres rejse i en helikopterlignende maskine rundt i verden for at opleve og forstå vandets kredsløb. Med på rejsen er også en kat og en ælling, som har kastet sin kærlighed på katten. Forfatteren har selv tegnet bogens illustrationer, og benytter sig af bogens brede format til at lave billeder, hvor bogen skal læses på forskellige leder og kanter.

Bogen giver en god forståelse af vandets kredsløb. Men emnet er svært og teksten indeholder mange svære ord. Så bogen er sværere at forstå, end man tror, når man lige ser billederne og bogens forside. Forsiden signalerer billedbog. Men det er ikke en billedbog for de yngste læsere, snarere en fagbog for de lidt ældre læsere tilsat billeder.

Der findes meget få billedbøger om vandets kredsløb. Til den yngre læser kan bogen Dryp anbefales.