Bøger / skønlitteratur / roman

Drakenberg


Beskrivelse


Biografisk historisk roman om nordmanden Drakenberg, der opnåede den usandsynlige alder af knap 146 år og som levede et fantastisk liv som soldat, sømand og slave. Han døde i Aarhus i 1772.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. aug. 2018

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 20. aug. 2018

Fascinerende biografisk roman om Christian Jakobsen Drakenberg, som i 1772 døde efter et fantastisk liv som sømand, soldat og slave, mæt af dage, i den usandsynlige alder af 145 år, 11 måneder og ti dage. Guf for dig som elsker en god historisk roman.

"Vi begynder der, hvor vi engang skal ende - med en yngre mand, der sidder og lytter til en gammel, der er fuld af løgn." Sådan er nogle indledende ord i romanen om Drakenberg, en af sin samtids mest berømte mennesker. Vi starter i 1768, hvor: "Drakenberg ser dårligt, han er gammel og syg, men han er berømt viden om og kender stadig til kunsten til at sælge sig selv og sine historier." Den yngre mand som lytter til Drakenberg er Peter Mønster, forvalter på Bygholm Gods. Han skal skrive om "verdens ældste mand" og hans fantastiske liv. Det bliver en fortælling om Drakenbergs opvækst i Norge, hans liv som sømand og som slave på Cypern og i det jødiske kvarter i Aleppo. Fra store godser til de sidste år i Aarhus. Drakenbergs mumieagtige lig kunne ses i Aarhus Domkirke indtil i 1840. Morten Leth Jacobsen har fx også skrevet Den sidste dag på jorden.

Underholdende skæbnefortælling om personligheden Drankenberg og samtidigt et interessant portræt af hans samtid.

Om Drakenberg er, faktuelt Drakenberg og mumien i Århus DomkirkeDen ældgamle Normands, Christian Jacobsen Drakenbergs, Levnets-Beskrivelse, samt hans levnedsbeskrivelse i Den ældgamle Normands, Christian Jacobsen Drakenbergs, Levnets-BeskrivelseOm Drakenberg er, faktuelt Drakenberg og mumien i Århus Domkirke, samt hans levnedsbeskrivelse i .


Kristeligt dagblad

d. 13. nov. 2018

af

af

Anna Møller (f. 1984)

d. 13. nov. 2018