Bøger / faglitteratur til børn

Drakenberg : verdens ældste sømand


Beskrivelse


Om den danske sømand Christian Jacobsen Drakenberg (1626-1772), der er blevet kaldt verdens ældste sømand. Drakenberg stak til søs som 13-årig og sejlede på verdenshavene. Og han nåede at gå i krig for tre danske konger.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. apr. 2019

af

af

Boy Olesen

d. 16. apr. 2019

Drakenberg er verdens ældste sømand. Han har oplevet alt hvad der er værd at opleve på de store verdenshave. Bogen henvender sig til 8-12-årige.

Christian Jacobsen Drakenberg blev født i 1626. Drakenberg var med i Den Store Nordiske Krig, og tilbragte mere af sit liv på havene end han gjorde på land. Drakenberg stod til søs som 13-årig og sejlede med mange forskellige skibe bl.a. til England, Nordamerika, Sydamerika og til forskellige steder i Middelhavsområdet. Oplevelserne var mangfoldige, fx drabelige søslag, sørøveri og voldsomme storme - det alvorligste var nok da Drakenberg blev taget til fange af pirater, og solgt som slave i Algier. Da Drakenberg er blevet pensioneret inviterer kongen ham op på slottet, da han er meget imponeret over at Drakenberg har tjent tre konger.

Bogen er oplysende, spændende og underholdende. Flotte farvelagte tegninger støtter op om teksten, der er velskrevet, med stor respekt for aldersgruppen. Det fungerer godt med en tidstavle i slutningen af bogen. Bogudstyret er af god kvalitet.

"Drakenberg" er bog nr. 19 i serien "ABCs lette fagbøger" om danske opdagelsesrejsende og kan sammenlignes med Columbus.