Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Drama i dybet


Beskrivelse


Krimi. Lasse og Lukas bliver kidnappet. Hvad skal tyvene bruge den kommode til, som de har stjålet på Marselisborg Slot?

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. okt. 2011

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 14. okt. 2011

Letlæst krimi i serien Krimi-let til fritidslæsning fra 4. klasse (10 år).

Vennerne Lasse og Lucas bliver hvirvlet ind i en spændende historie med tråde tilbage til nazitysklands sidste dage, hvor en ubåd bliver sænket ud for Århus. De to drenge finder en tunnel, der fører ind til Marselisborg Slot. I tunnelen bliver de fanget af tre mænd, der har stjålet en kommode på slottet. Drengene bliver kidnappet af mændene og taget med ud på Århus Bugt, hvor mændene ved hjælp af et kort, der lå gemt i kommoden, dykker ned til en gammel tysk ubåd og finder guldbarrer. Alt ender godt, da politiet i sidste øjeblik befrier drengene. Bogen er delt op i 15 kapitler med en prolog. Teksten er letlæst med megen dialog og korte hovedsætninger, men det kan være lidt forvirrende med det temmelig store persongalleri og de mange handlingsskift. Læseren bliver holdt i spænding til det sidste, men for at få fuld forståelse af handlingen, kræver det et vist kendskab til besættelsestiden. Forsiden af Patrick Leis signalerer spænding. Forfatteren er mest kendt for "Orla-bøgerne", men har også skrevet voksenbogen Budskabet fra Berlin, 2010, som også har Århus og Hitlertiden som omdrejningspunkt.

Bogen adskiller sig ikke fra de andre bøger i serien mht. layout.

En spændende og letlæst børnekrimi med to nysgerrige drenge, der bliver kidnappet af tyve, der er på jagt efter guldbarrer, der har ligget på bunden af Århus Bugten i en sunket ubåd fra nazitiden.


Weekendavisen

d. 9. mar. 2012

af

af

Emil Blichfeldt

d. 9. mar. 2012