Bøger / faglitteratur / biografier

Drama : en biografi om Ingolf Gabold


Beskrivelse


Om den tidligere dramachef i DR, Ingolf Gabold (f. 1942), med udgangspunkt i kontroversen mellem Gabold, DR og Dansk Folkeparti i forbindelse med tv-serien "1864". Men bl.a. også om en fortid som komponist med flere operaer og korværker på cv'et.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. nov. 2017

af

af

Louise Hede

d. 1. nov. 2017

Da Ingolf Gabold blev ansat som dramachef på DR, begyndte resten af verden af få øjnene op for danske dramaserier, men ikke uden kontroverser for Gabolds arbejdsmetoder og udtalelser. For interessede i biografier og det politiske spil.

Biografi om Ingolf Gabold, fra hans opvækst uden en far, til hans pensionering fra DR i 2012 som dramachef. Både Gabolds privat- og professionelle liv bliver fremstillet. Gabold blev kendt for at bringe det dobbelte lag ind i DR's dramaserier ved sin ansættelse som dramachef i 1999, hvilket førte til en række priser bl.a. Emmy'er til "Rejseholdet", "Nikolaj og Julie", "Ørnen" og "Livvagterne". Indeholder privatfotos.

En yderst kritisk biografi, hvor der på ingen måde er rygklapperi af Gabolds arbejdsmetoder og ageren. Bogen tager udgangspunkt i kontroversen mellem Gabold, DR og Dansk Folkeparti. Baseret på Gabolds udtalelser i 2016 om at serien "1864" var "et slag mod DF", tegner biografien et billede af Gabold som en lone wolf, uden opbakning fra sit bagland.

Biografien om Lisbeth KnudsenPansergeneralenFra Riget til Bella omhandler arbejdet i mediebranchen, herunder også DR. Pansergeneralen er ligeledes en oplagt sammenligning. I Fra Riget til Bella undersøges bl.a. de kunstneristiske overvejelser med DR's dramaserier, som blev produceret i samme periode som Gabold var dramachefBiografien om Lisbeth Knudsen omhandler arbejdet i mediebranchen, herunder også DR. er ligeledes en oplagt sammenligning. I Fra Riget til Bella undersøges bl.a. de kunstneristiske overvejelser med DR's dramaserier, som blev produceret i samme periode som Gabold var dramachefBiografien om Lisbeth Knudsen omhandler arbejdet i mediebranchen, herunder også DR. Pansergeneralen er ligeledes en oplagt sammenligning. I undersøges bl.a. de kunstneristiske overvejelser med DR's dramaserier, som blev produceret i samme periode som Gabold var dramachef.


Berlingske tidende

d. 1. nov. 2017

af

af

Rune Selsing

d. 1. nov. 2017


Politiken

d. 22. nov. 2017

af

af

Sophie Engberg Sonne

d. 22. nov. 2017


Information

d. 3. nov. 2017

af

af

Anita Brask Rasmussen

d. 3. nov. 2017


Kristeligt dagblad

d. 15. nov. 2017

af

af

Sara Maarup Thomsen

d. 15. nov. 2017