Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Drama


Beskrivelse


Serie: De store fagbøger; Blandet og andet Målgruppe: 4. - 7. klasse Drama giver eleverne viden om dramaets historie og udvikling fra oldtidens Grækenland til stjernedrømme i Hollywood. De kan læse om dramaturgi og scenografi, skuespillere og kostumer og dramaets mange forskellige genrer og former. Lige fra teater, musical, film og stand-up til rollespil, tv-serier og tegnefilm.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. dec. 2012

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 17. dec. 2012

Fagbog i serien De store fagbøger, som er anvendelig til mindre emnearbejde for børn på 11-13 år og til lyst- eller faglig læsning. Der findes opgaver til bogen på forlagets hjemmeside.

Bogen giver en bred viden om dramaets historie og udvikling fra oldtidens Grækenland til stjernerne i Hollywood. På trods af bogens forholdsvis ringe omfang lykkes det på fornem måde at gennemgå de forskellige genrebegreber og -former fra teater, musical, film og stand-up til rollespil, tv-serier og tegnefilm. Sproget er letforståeligt, og der er mange indbydende fotos og faktabokse, der illustrerer og underbygger emnet. Sidst i bogen findes stikordsregister, bogliste og internetadresser. Forsiden er æstetisk og indbydende og bagsideteksten giver et godt billede af bogens indhold.

Der findes ikke andre fagbøger om samme emne til målgruppen. Bogen har samme høje standard som forfatterens anden bog i samme serie, Dans, 2011.

En meget indbydende og informativ fagbog om drama i mange forskellige former. Bogen kommer omkring virkelig mange underemner uden at være overfladisk.