Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Drenge, kys & kolde fødder


Beskrivelse


Emma har svært ved at komme i julestemning, når far har travlt med sin ny kæreste, og mor dater skoleinspektøren. Den søde Fardin ser tilsyneladende heller ikke til hendes side, så der er noget at arbejde på sammen med veninderne.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. jan. 2012

af

af

Tove Delica

d. 17. jan. 2012

Piger fra 10-13 år, der har fulgt Emmas genvordigheder i seriens 2 første bind, får her en tilfredsstillende fortsættelse. Bogen ligner meget de øvrige og har appel til de samme læsere.

Emma har svært ved at finde julestemningen, for hvor og hvordan, skal hun holde jul ? Far har travlt med ny kæreste og hendes barn, og mor har gang i noget net-dating. Værre bliver det, da Emma finder ud af, at det er skolens inspektør, hun dater. Hvor pinligt ! Emma og veninderne forsøger at forpurre forholdet, men det går galt. Pigerne går helt over stregen, og misbruger moderens password, og det giver ballade. Emmas gamle kæreste Fardin, ser tilsyneladende ikke til hendes side, eller er det mon ham, der er hendes nisseven? Ja, der er nok at bekymre sig om med både gode og dårlige veninders hjælp. Bogen er letlæst, skrevet i jeg-form med humor og troværdige beskrivelser af Emmas følelser og reaktioner.

Bogen ligner mange andre pigebøger i sit emnevalg og supplerer fint serier som Hopkins Fyre og flammer og Hallbergs bøger om Klara. En stor fordel her er dog, at bogen er dansk og handler om danske forhold.

Sød, sjov og også alvorlig historie om Emmas helt almindelige liv, som beskrives troværdigt og med stor indentifikationspotentiale for læserne.


Weekendavisen

d. 3. feb. 2012

af

af

Damian Arguimbau

d. 3. feb. 2012