Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Drenge, rod & røde ører


Beskrivelse


Selvom Emmas liv stadig er rodet med skilte forældre, kæreste- og veninde- problemer, kæmper hun sig videre med humor og stædighed.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. sep. 2010

af

af

Tove Delica

d. 10. sep. 2010

De piger, der læste første bog om Emma Drenge, lus og løse tænder kan her følge, hvad der videre hænder Emma. Det er besværligt med skilte forældre, kliker i klassen, kærestebesvær osv.

I bogen er Emma stadig kæreste med Fardin, men han er mere interesseret i fodbold og trommer - og måske også i bedsteveninden Ida? Emma bliver jaloux og usikker og lokkes derfor ind i en anden af klassens pigegrupper, men har det skidt med det. I kulissen optræder den ældre fyr, Simon, som måske også vil noget? Derudover skal Emma også håndtere sine skilte forældre, og det er ikke nemt. Forfatteren er tyskfødt, men skriver på dansk, og har en lang række bøger bag sig. Sproget er letflydende, omend lidt omstændeligt nogle steder. Personerne, især Emma, deres følelser og miljø er levende og troværdigt beskrevet. For- og bagside er collageagtig med elementer fra Emmas liv. Der er dog en uheldig beskæring af ansigterne på de 3 personer på omslaget.

Bogen ligner mange andre pigebøger med samme emner i handlingen. Cathy Hopkins' Fyre & flammer-serie er sjovere, Lin Hallbergs serie om Klara ligner meget, og Bente Bratlund: Med eller uden kæreste rummer lignende problemer.

Sød, sjov og rimeligt troværdigt bud på en underholdende pigebog, der tager sin hovedperson alvorligt.


Børn & bøger

Årg. 63, nr. 8 (2010)

af

af

Kent Poulsen

Årg. 63, nr. 8 (2010)