Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Drengen der blev væk i mørket


Beskrivelse


Krimi. Adam bliver sat i en svær situation, da han skal beslutte, om et par illegale indvandrere skal hjælpes eller meldes til politiet. Hvad er det rigtige at gøre?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. sep. 2009

af

af

Mads Overmark

d. 8. sep. 2009

Bogen kan anvendes i 5.-6. klasse, fra 10 år, men indholdet gør den også velegnet til ældre, læsesvage elever. Den kan bruges som en del af et læsekursus eller som fritidslæsning.

Et aktuelt emne tages op med fortællingen om 16-årige Adam, der kommer i kontakt med to illegale og meget bange indvandrere. En far og søn der er flygtet fra forfølgelse i Irak, hvor konen er dræbt. Undervejs er de også blevet snydt af skruppelløse menneskesmuglere. Nu har de behov for Adams hjælp til at komme videre til Sverige. Således stillet overfor valget mellem det moralsk eller det juridisk rigtige, vælger han at hjælpe de nødstedte. Alternative holdninger antydes med en fremmedfjendsk togpassager, Adams konfliktsky mor og autoritetstro far. Historien indledes med et brag af et anslag, men så fuser den ud. Det bliver for forudsigeligt, og den moralske konflikt udebliver, da valget er for indlysende. Tekstens sværhedsgrad passer fint til målgruppen.

Bogens layout ligner de øvrige i serien, mens indholdet ikke er så oplagt kriminalstof som forgængerne.

Det er en rigtig god idé at kombinere kriminalfortællinger med aktuelle problemstillinger, men i denne bog fænger det ikke rigtigt, da læseren ikke bliver stillet overfor et reelt dilemma eller overraskes af Adams valg.