Bøger / faglitteratur / sygehistorier

Drengen, der elskede for meget : en sand historie om patologisk venlighed


Beskrivelse


Beretning om den 12-årige dreng Eli, der er født med den sjældne genetiske sygdom Williams syndrom. Ind imellem fortællingen om Elis hverdag og de problemer sygdommen giver, gives der indblik i forskningens fremskridt i genetik samt i forskningen i Williams syndrom.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. juli 2018

af

af

Grethe Lorentzen

d. 4. juli 2018

Personlig beretning om den amerikanske dreng Eli, der er født med den sjældne genetiske sygdom, Williams syndrom. Til forældre og pårørende til børn med genfejl, samt til interesserede i forskning i genetik.

En forælder i Elis børnehave satte hans mor på sporet af hvad det var Eli fejlede. Det er manglende gener, der giver de karakteristiske alfeagtige ansigtstræk og den overstrømmende venlighed og tillid mod alle, personer med Williams syndrom udviser. En venlighed, som også gør dem meget sårbare. Elis historie er fortalt af Elis mor Gayle til Jennifer Latson, som er reporter og journalist. JL fulgte Gayle og Eli i tre år fra han var 12 år. Ind imellem beretningen om Eli og Gayles hverdag, og de problemer sygdommen giver, fortæller hun om forskningens fremskridt i genetik, og giver en indsigt i forskningen i Williams syndrom.

Men den tilbundsgående beretning om de daglige udfordringer for personer med Williams syndrom og deres forældre, samt indsigterne fra forskning i genetik, henvender bogen sig først og fremmest til personer, der har sygdommen tæt ind på livet, eller til personer, der har en faglig interesse i sygdommen.

Nanna - et andet livNår det sjældne er noget særligt er en dokumentarisk roman om Nanna, der ligeledes er født med Williams syndrom. Når det sjældne er noget særligt er en undersøgelse af de forhold, der gør sig gældende for forældre til børn med et sjældent handicapNanna - et andet liv er en dokumentarisk roman om Nanna, der ligeledes er født med Williams syndrom. er en undersøgelse af de forhold, der gør sig gældende for forældre til børn med et sjældent handicap.