Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Drengen fra krematorium D


Beskrivelse


Alif har sammen med en flok andre børn søgt tilflugt i krematoriet i udkanten af byen, hvor de prøver at overleve uden de voksne der er ramt af sovesygen.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. aug. 2018

af

af

Martin W Hansen

d. 30. aug. 2018

Alif har sammen med en flok andre børn søgt tilflugt i krematoriet i udkanten af byen, hvor de prøver at overleve uden de voksne, der er ramt af sovesygen. For dem, der kan lide dystopisk science fiction. Fra ca. 10-12 år.

Dette er 1. bind i en planlagt trilogi om "Den Døde By". Her møder vi drengen Alif og den gruppe børn, han lever med. Alle de voksne er blevet ramt af en sovesyge, som man ikke vågner fra igen, før man dør, og det virker som om, det er noget man rammes af, når man bliver gammel nok. Børnene har søgt tilflugt i det lokale krematorie, hvor de forsøger at overleve, for om natten jager store ulve i byens mørke. Forfatteren har tidligere udgivet Problemet med Kevin for unge, men dette er hendes første bud på en romanserie for science fiction-læserne. Bogen er stift bind og forsiden er illustreret af Tom Kristensen.

Bogen er velskrevet og nem at læse. Det er en rigtig fin start på en serie, der sine steder har en ret dyster tone. En meget fin start på en serie, der begynder som dystopisk science fiction, men som senere ender med at ligne fantasy.

Bogen vil egne sig til dem, der kunne lide Skyworld. Bind 1 og Det forbudte landSkyworld. Bind 1 : HimmelpiraterneDet forbudte landBogen vil egne sig til dem, der kunne lide Skyworld. Bind 1 og .


litteratursiden.dk

d. 15. feb. 2019

af

af

Jette S. F. Holst

d. 15. feb. 2019

I en verden uden voksne, hvor ulve og andre farer lurer, kommer drengen Alif uforvarende på en skræmmende rejse i spændende ny trilogi for store børn og unge. Drengen Alif bor sammen med en gruppe and...


Weekendavisen

d. 9. nov. 2018

af

af

Emil Blichfeldt

d. 9. nov. 2018