Bøger / skønlitteratur / roman

Drengen i sneen : krimi


Beskrivelse


Krimi. Oslo rystes af en række iscenesatte seriemord. Politiets makkerpar Holger Munch og Mia Krüger får deres sag for, for hvad betyder de mange ledetråde, som morderen efterlader?

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. feb. 2020

af

af

Lone Krøgh

d. 10. feb. 2020

En række spektakulære mord, hvor ofrene er blevet klædt ud og placeret opsigtsvækkende steder, ryster Oslo. For læsere af nordiske krimier.

Det sammentømrede makkerpar Holger Munch og Mia Krüger er stadig personligt mærkede af en tidligere sag, da liget af en ung ballerina findes druknet i en skovsø. Flere lig dukker op på spektakulære steder, og drabene er tydeligvis iscenesat med omhu, ligesom der bliver efterladt kryptiske ledetråde. Mia har været stjerneefterforsker og et af politiets stærkeste kort, men den tidligere sag og tvillingesøsterens narkorelaterede død har gjort hende skrøbelig. Da ledetrådene fra den aktuelle seriemorder synes at være stilet til hende, bliver hun udfordret til det yderste.

I det store udbud af nordiske krimier befinder denne sig over middel. Sprog og personskildringer fungerer udmærket, og trods en del henvisninger til de to foregående bind i serien, Der hænger en engel alene i skovenUglen dræber kun om natten og Uglen dræber kun om natten, kan bogen læses uafhængigt af disse. Plottet er spændende, men slutningen er lige lovlig bekvem og dukker op nærmest ud af det blåI det store udbud af nordiske krimier befinder denne sig over middel. Sprog og personskildringer fungerer udmærket, og trods en del henvisninger til de to foregående bind i serien, Der hænger en engel alene i skoven og , kan bogen læses uafhængigt af disse. Plottet er spændende, men slutningen er lige lovlig bekvem og dukker op nærmest ud af det blå.

Læses fx på linje med norske krimiforfattere som Kjetil Try og Kjell Ola Dahl.


litteratursiden.dk

d. 27. mar. 2020

af

af

Lene Jensen

d. 27. mar. 2020

Fremragende roman ryger direkte ind på top-10 listen over årets krimier. Med et skudsikkert plot og et fundament af interessante personer, der i den grad brænder igennem, er 'Drengen i sneen' en fanta...


Jyllands-posten

d. 10. maj 2020

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 10. maj 2020