Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Drengen i vinduet


Beskrivelse


Science fiction. Søstrene Ayla og Lyra er slaver i arbejdslejren, Farmen. Hver dag bliver de tvunget til hårdt arbejde. På Farmen bliver Ayla gode venner med drengen Tingo, der bor her. Hun får ham overtalt til at hjælpe dem med at flygte.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. juli 2020

af

af

Vera Hollerup

d. 14. juli 2020

En ny spændende trilogi for 9-12-årige, om hvordan klimaændringer kan forvandle dele af vor klode til ørken. Det er også en historie om sammenhold mellem to søstre og deres kamp for liv og frihed.

Forfatteren, Helle Perrier, kendes fra serien "Gamerklassen". Søstrene Ayla og Lyra bor i et gammelt skib, der ligger i en ørken, som engang var en kæmpemæssig sø. Klimaforandringer har udtørret landskabet. Gamle Momar kan fortælle historier om dengang, her sejlede skibe. Under en tur i ørkenen bliver Lyra bortført. Ayla tager straks afsted på en sandscooter for at redde Lyra, men hun bliver bremset af en sandstorm og må fortsætte til fods. Ayla når frem til en brønd, hvor hun finder et spor, men hun bliver taget til fange af pirater, som fører hende til en gård. Hendes håb er nu at finde Lyra på gården. Bag i bøgerne er der en artikel om FN's verdensmål, skrevet af Tanja R. Bisgaard, som har arbejdet med grøn vækst for forskellige organisationer. Artiklerne handler bl.a. om at passe på drikkevandet, havet og udvikle bæredygtigt skov- og landbrug. FN har 17 verdensmål, og denne serie handler om 6 af dem.

Det er en god og velskrevet serie og en advarsel til os alle. Den er både meningsfyldt og er samtidigt spændende og actionfyldt. En serie om hvor kostbart og sjældent drikkevand er.

Fremtidsserien "Zonen" handler om 2 børn, der lever i en kaotisk verden efter efter en verdenskatastrofe. Det er en dyster og actionfyldt serie.