Bøger / skønlitteratur / roman

Drengen og drømmen


Beskrivelse


Mikkel Berg Lassen vokser op i slutningen af 1700-tallet med en far som lods. Mikkel drømmer om at blive søofficer og tager derfor hyre på et skib som 8-årig. Det bliver begyndelsen på mange eventyr.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. jan. 2016

af

af

Michael Olsen

d. 14. jan. 2016

Har du saltvand i årerne og er historier om at tage på eventyr på de vilde vover noget for dig, så er romanen "Drengen og drømmen" et godt bud. For voksne læsere, der har bevaret drømmen om et liv på havet.

Forfatteren Flemming Alrune har haft en karriere på havet og er uddannet skibsfører og styrmand. Det slår igennem i romanen, der indeholder mange maritime udtryk, som ikke bliver forklaret. Historien handler om drengen Mikkel Berg Lassen, der i 1780'erne vokser op med en far som er lods og en stedmor, der er lærerinde. Mikkels store drøm er at blive søofficer med kommandoen over et sejlskib og han får chancen for at begynde sin karriere i en alder af kun otte år ved at få hyre på et dansk skib. Det bliver til en del eventyr på havet, nogle af dem endda temmelig barske.

Teksten er forholdsvis nem at læse, men hvis man ikke kender meget til de maritime udtryk og føler sig generet af dem, kan det godt være lidt svært at komme igennem den egentlig ikke særligt lange historie. Men bliver man ikke generet af sætninger som "sammen halede de gien med ankeret op under kranbjælken og tog tørn omkring en kofilnagle", så er det en fin historie, hvor man kan fornemme saltvandet, krudtrøgen og sliddet til havs.

Vil man læse flere spændende bøger om livet på havet er Havets helt - skovmatrosen et bud.