Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Drengen og Ulvekongen


Beskrivelse


Thor er ked af det. Han er på besøg hos farmor, som han er meget glad for. Han ved ikke, om det er sidste gang. Hans far og mor skal nemlig skilles. Det er slemt. Det er også slemt, at mor ikke kan lide farmor. Måske må han aldrig besøge farmor mere. Hvem kan hjælpe ham?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. mar. 2008

af

af

Hans Radsted

d. 17. mar. 2008

Bogen er en middelsvær Dingo. Gul, som henvender sig mest til drenge fra omkring 9 år, som er kommet godt i gang med læsningen. Emnet skilsmisse er alvorligt, men her er bogens fantasyafsnit en del af virkelighedens løsningsmuligheder.

Forfatteren har før skrevet en del hestebøger, eksempelvis Hestepigen Maja fra 2007. Nu er det så en historie om en dreng, Thor, som er på ferie hos farmor. Problemer er, at forældrene skal skilles og drengen skal bo hos sin mor, som ikke er særlig begejstret for sin snart forhenværende svigermor. Den aften giver farmor Thor en gammel bog, som viser sig at være magisk på den måde, at læseren pludselig kan finde sig selv som en del af historien. I bogens verden lærer Thor at håndtere nogle af tilværelsens mere barske sider og han lærer, at han har ret til at stille krav, selv om han kun er et barn. Det er en god historie om et svært emne, hvor fantasydelen fungerer, og hvor bogens morale er værd at snakke ud fra. Sproget er indholdsrigt og giver en god læseoplevelse Illustrationerne følger teksten udmærket, men er ikke alle lige udtryksfulde.

Vi har ikke så mange letlæste bøger af nyere dato med problemerne omkring skilsmisse som tema, men det kunne eksempelvis være Marie Hansens Lasse vil flytte fra 2003 og Irma Lauridsens Hvor skal jeg bo fra 2001.

Skilsmisser er altid en alvorlig ting for de børn, som bliver involveret, og her er emnet behandlet fornuftigt og gemt i en god og varm historie, der selvfølgelig ender godt.