Bøger / skønlitteratur / roman

Drengen uden baggrund


Beskrivelse


Casper er et forsømt barn. Som voksen udforsker han sin families historie i et forsøg på at finde ud af, hvad der førte til, at han som barn sammen med sine forældre blev fundet i et skur i Rødby uden at kunne fortælle, hvor de kom fra og hvem, de var. Fortiden er mere dyster, end han kan forestille sig.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. mar. 2014

af

af

Sanne Caft

d. 21. mar. 2014

Forfatteren er ikke bredt kendt, så historien skal formidles på emnet. Forfatterens tidligere produktion spænder over børne-, ungdoms-, og voksenbøger inden for flere genrer. Denne er en psykologisk søgen efter sin fortid og en slags forløsningsrejse med udgangspunkt i barndomstraumer. Den lidt disede forside formidler stemningen fint.

Casper findes som lille dreng sammen med sine forældre i Rødby i et skur. Forældrene enten kan eller vil ikke fortælle, hvor de kommer fra. Trods ihærdig indsats fra myndighederne, forbliver deres identitet uopklaret. Casper vokser op i et hjem med to dysfunktionelle forældre, og da han er 17 dør hans far, mens hans mor indlægges med en psykose. Efter et kort, mislykket ophold hos en plejefamilie stikker han af. Som voksen graver han i sin baggrund, og må bl.a. rejse til San Fransisco for at få alle svarene. I USA viser det sig, at forskning, Alzheimers og et sektlignende samfund alle har betydning for forældrenes opførsel senere i livet. Forfatteren debuterede i 2000 med den historiske roman Til en fremmed og har efterfølgende ugivet en del romaner bl.a. Øjeblikkets mester i serien Slægten og senest hverdagsdramaet Nattens stemmer, 2012.

Opgør, undersøgelse af familiehemmeligheder og sekter kombineret med et socialkritisk blik på det danske plejebarnssystem. Minder i stemning om Sean Durkins film Martha Marcy May Marlene, 2012.

Springende roman om forsøget på at finde sin fortid. Skal formidles som familiehistorie.


litteratursiden.dk

d. 8. maj 2014

af

af

Rikke Bødker

d. 8. maj 2014

En lille dreng med nogle anderledes forældre dukker op i Rødby. Roman om hvor svært livet kan være, når man ikke har en forhistorie. Casper bor sammen med sine forældre i Rødby. Faren arbejder, mens m...