Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Drengene


Beskrivelse


Om seks venners tilværelse med fodbold, piger, skæg og ballade fra 0. klasse til deres allersidste og skæbnesvangre skoledag.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. okt. 2018

af

af

Lars Larsen

d. 11. okt. 2018

En fin roman om en gruppe drenges helt almindelige liv fra de starter i skolen til den allersidste skoledag, hvor det hele får en brat afslutning. En intens og ærlig roman om at vokse op og være ung i starten af 2000'erne. Til unge fra 13 år og op.

Med Bjørn som fortæller leverer romanen en beretning om 6 drenges tilværelse i starten af 00'erne Drengene mangler ikke noget. De er hele tiden på toppen og skal nok klare den. De spiller fodbold, laver noget ballade og lidt hærværk, hører hiphop, skater. På et tidspunkt begynder de at drikke og de opdager hash og begynder at ryge lidt. De snakker en del om damer, får kærester og gør deres første spæde seksuelle erfaringer. Kort sagt de lever et helt almindeligt liv. Skolen er et ret kedeligt bekendtskab, men i 9. klasse får de en klasselærer som er helt anderledes, og sætter noget i gang i klassen, men festen slutter brat på sidste skoledag. Forfatteren har også skrevet fodboldromanen Dig & mig & Zlatan.

Bogen giver en fin beskrivelse af Bjørns oplevelser og overvejelser, og den er skrevet i et let, mundret og billedskabende sprog.

Bogen er en flot generationsroman, der giver mindelser om Bjarne Reuters romaner om livet som ung i Brønshøj Månen over Bella BioZappaNår snerlen blomstrerVi der valgte mælkevejenMartin & VictoriaVictorias år, Zappa, Når snerlen blomstrer og Vi der valgte mælkevejen, samt Klaus Lynggaards romaner Martin & Victoria og Victorias årBogen er en flot generationsroman, der giver mindelser om Bjarne Reuters romaner om livet som ung i Brønshøj Månen over Bella Bio, , Når snerlen blomstrer og Vi der valgte mælkevejen, samt Klaus Lynggaards romaner Martin & Victoria og Victorias årBogen er en flot generationsroman, der giver mindelser om Bjarne Reuters romaner om livet som ung i Brønshøj Månen over Bella Bio, Zappa, og Vi der valgte mælkevejen, samt Klaus Lynggaards romaner Martin & Victoria og Victorias årBogen er en flot generationsroman, der giver mindelser om Bjarne Reuters romaner om livet som ung i Brønshøj Månen over Bella Bio, Zappa, Når snerlen blomstrer og , samt Klaus Lynggaards romaner Martin & Victoria og Victorias årBogen er en flot generationsroman, der giver mindelser om Bjarne Reuters romaner om livet som ung i Brønshøj Månen over Bella Bio, Zappa, Når snerlen blomstrer og Vi der valgte mælkevejen, samt Klaus Lynggaards romaner Martin & Victoria og Victorias år.


litteratursiden.dk

d. 1. apr. 2019

af

af

Pia Bechmann

d. 1. apr. 2019

What’s on a boys mind? ‘Drengene’ er en intens skildring af nutidens unge, forældrerelationer, sammentømret venskab på katastrofekurs og teenagelivet, der kommer buldrende. Med et intenst blik for skj...