Bøger / faglitteratur

Dressur med hjerte og forstand : fra unghest til Grand Prix


Beskrivelse


Gode og nyttige råd om selve grunduddannelsen af hest og rytter og om de enkelte dressurøvelser og udførelsen af dem.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. dec. 2011

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 8. dec. 2011

Målgruppen er alle hestefolk, men bogen vil især tiltrække tilhængere af den traditionelle form for hestedressur man finder fx på mange rideskoler.

Rigt illustreret bog om hestedressur. En ting jeg straks sympatiserer med er forfatterens tilgang som undertitlen understreger "med hjerte og forstand". Han skriver bl.a. indledende som et svar på mange af de "haltheder" og sundhedsmæssige problemer hos hesten, der beviseligt findes indenfor sporten, at problemerne efter forfatterens mening skyldes ryttere som sætter det at være dressurrytter før det at være rytter: "ryttere er blevet til dressurryttere, og ikke ryttere, der rider dressur". Forfatteren Hasse Hoffmann har gennem 40 år undervist, er uddannet berider og selv dressurrytter med sportslig succes. Så det er bestemt en yderst kompetent hestemand, der fortæller om den lange vej fra unghest til Grand Prix-niveau. Først en grundig indføring ledsaget af mange illustrative fotos i den grundlæggende træning. Herefter følger en ligeså grundig gennemgang af hestedressurens mange øvelser fra stående øvelser som parade over "sidebevægelser" til "galoppiroutte", "piaf og passage". Også stævnedeltagelse og såkaldt "management af dressurheste" er blandt emnerne.

Andre bøger om traditionel dressur er fx Dressur med Kyra : rid med system, logik og konsekvens eller den noget smallere Akademisk ridekunst af Bent Branderup.

En selvfølge og en blivende titel på de fleste bibliotekers populære hylder med hestebøger.