Bøger / faglitteratur

Dressur med Kyra : rid med system, logik og konsekvens


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. okt. 2008

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 6. okt. 2008

Bog om hestesports-disciplinen dressur, der som en grundbog henvender sig til både begyndere og mere øvede dressurryttere.

Denne 2. udg. af bogen, oprindeligt fra 1999, er revideret og opdateret. Nyt er et kapitel om dressurbedømmelse og flere kapitler, hvor Kyra Kirklund fortæller om sit livs egne heste. Hun er en kendt professionel dressurrytter og træner. Har bl.a. deltaget i OL og står for bogens meget kompetente dressur-tekniske indhold, mens medforfatteren Jytte Lemkow, der er international dressurdommer, vellykket og for hestekyndige rimeligt forståeligt formidler et ellers ret kompliceret stof. Her står fx om den altafgørende vigtige kommunikation mellem hest og rytter: "De har ikke oprindeligt et gensidigt kommunikationsmiddel, men rytteren kan skabe sit eget sprog med hesten ved gennem nogle signaler at lære den at reagere på en bestemt måde." I det nytilføjede kapitel om dressurbedømmelse beskrives de 11 karakterer en dommer benytter i bedømmelsen af et dressurridt. I det nye afsnit om Kyras heste fortæller hun bl.a. om den alt andet end dressur-elegante arbejdshest, Irja, en krydsning af en ardenner og en finsk koldblodshest, "der tændte min glød for heste.".

Dressur indgår som element i mange andre hestebøger, fx Grundbog i hestetræning eller Dressurøvelser i terrænet, begge fra 2007. Men denne er eneste egentlige grundbog om dressur alene.

Kompetent bud på en grundbog i hestedressur.