Bøger / faglitteratur

Drømme, chakrasymboler og meditation


Beskrivelse


Læseren tages med på en rejse gennem drømmeprocessens 3 planer med det formål at nå en meditativ tilstand af højere bevidsthed.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. sep. 2016

af

af

Grethe Lorentzen

d. 28. sep. 2016

Genudgivelse af to klassikere om bevidsthed(sevolution), energiprocesser, drømmefænomener og meditation. Til opmærksomme læsere af bøger om bevidsthedsudvikling.

Bøgerne handler begge om bevidsthed, ubevidsthed og bevidsthedsudvikling, energiomsætning, bl.a den seksuelle energi, samt vores brug af jordkloden og dens fremtid. Drømmetydning og -teknikker, drømmefænomener samt shakrasymboler og -øvelser har en fremtrædende plads i den ene bog, tantraøvelser (fysiske, æteriske, astrale og mentale) har en fremtrædende plads i den anden. I 1982 oprettede Jens Bertelsen, Vækstcenteret, stærkt optaget af bevidsthed og meditation, som han var, og er. Herfra har han skrevet mange bøger.

Kodeordene for bøgerne er en højere bevidsthed, der hæver sig over egobevidstheden, at vågne af "drømmen", balance i individets brug af energi, og bevidst fælles(skabs)følelse. De har et såvel globalt perspektiv, som fokus på individet. Fokus er på træning af bevidstheden og teknikker og veje hertil for at nå til et højere bevidsthedsniveau. JB er et spændende bekendtskab, men ikke helt nem at gå til. Denne omtale yder hverken JBs facetterede erfaringer eller dybe udforskning retfærdighed. Tidens tand har på ingen måde gnavet i indholdet.

Drømme, chakrasymboler og meditationKvantespring udkom i 1982. "Tantra og kærlighed" udkom 1986 med titlen Kvantespring. Begge har fået nyt forordDrømme, chakrasymboler og meditation udkom i 1982. "Tantra og kærlighed" udkom 1986 med titlen . Begge har fået nyt forord.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Lone Andersen

d. 18. dec. 2018

Bertelsen har tidligere bl.a. udgivet Dybdepsykologi bind 1-3. Med baggrund i dette værk beskæftiger denne bog sig indgående med drømmeprocessens 3 planer, hvor målet er at nå den meditativetilstand af højere bevidsthed. Frem gennem bogen bliver drømmefænomenets omfang udvidet, indtil drøm til slut forstås generelt som en lavere bevidsthed set fra en højere. Bogens empiriske grundlagudgøres af 30.000 drømme. Den er dediceret til Robert S. Moore, der i 30 år har arbejdet på at udvikle højere bevidsthed gennem meditation og spirituelle øvelser. Forf. har lært meget af ham.Endvidere bygges på Jung, Reich, Rajneesh og Østens udviklingssystemer (yoga, tantra, buddhisme, taoisme og zen) med beskrivelsessystemerne, chakraerne, der er centre i menneskers energifelt ellerfokuspunkter for højere bevidsthed. I selve teksten karakteriseres bøger omhandlnde de behandlede temaer. Bagest litt.liste. For at få det fulde udbytte af de i bogen beskrevne teknikker, skal mannok have mediteret iflere år.


Ergoterapeuten

årg 45, nr 10 (1984)

af

årg 45, nr 10 (1984)


Vendsyssel tidende

d. 14. feb. 1983

af

af

tz

d. 14. feb. 1983


Vestkysten

d. 6. sep. 1983

af

af

Ellen A. Madsen

d. 6. sep. 1983


Information

d. 16. juli 1982

af

af

Finn Abrahamowitz

d. 16. juli 1982


Weekendavisen

d. 15. juli 1983

af

af

Bo Bjørnvig

d. 15. juli 1983