Bøger / faglitteratur / erindringer

Drømme og dæmoner


Beskrivelse


Sangskriveren, sangeren og musikeren Lars Lilholt (f. 1953) fortæller sin egen historie og sætter ord på sit livs lyse nætter med Lars Lilholt Band, hippiekultur, skæve Dalton-dage, kvinder og lidenskab, men også om et liv med dystre dage.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. sep. 2010

af

af

Søren Brunbech

d. 23. sep. 2010

De mange trofaste fans af Lars Lilholt vil ikke blive skuffede over bogen hvor sangskriveren sætter ord på sit liv og sine drømme og dæmoner - denne gang ikke i sangtekster, men i biografiformen.

Lilholts selvbiografi er bygget kronologisk op, fra de første år i en københavnsk forstad til skoleår og ungdom i Aalborg, hvor de første skridt til den musikalske karriere blev taget. Han skriver om inspirationerne til de mange sange og selvfølgelig om livet og musikken i Kræn Bysted og Lars Lilholt Band og i Dalton Trioen sammen med Johnny Madsen og Allan Olsen. Han indvier læseren i de skygger og dæmoner der har forfulgt ham livet igennem og som han har søgt tilflugt fra i musikken. Lars Lilholt formulerer sig godt, og i et tonefald man kender fra hans sange. Bagest en diskografi.

Bertill Nordahs Lilholt : bogen om Lars Lilholt Band, 1996 er et portræt af både sangskriveren og bandet. Jakob Wolfs Hvor kommer sangene fra? - i Lars Lilholts univers, 2005 er en litterær analyse af Lilholts sangtekster.

En god og velskrevet selvbiografi der også åbner op for skyggesiderne hos den populære outsider i dansk populærmusik.


Jyllands-posten

d. 21. sep. 2010

af

af

Peter Schollert

d. 21. sep. 2010


Berlingske tidende

d. 27. okt. 2010

af

af

Thomas Søie Hansen

d. 27. okt. 2010


Musikeren

2010, nr. 11

af

af

Stinne Lender

2010, nr. 11