Bøger / faglitteratur

Drømme


Beskrivelse


Hvorfor drømmer vi når vi sover, hvad drømmer vi om, og kan vi øve os, mens vi drømmer?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. maj 2020

af

af

Grethe Lorentzen

d. 12. maj 2020

Hvorfor drømmer vi når vi sover, hvad drømmer vi om, og kan vi øve os, mens vi drømmer? En tænkepause til nysgerrige på det menneskelige sind.

Vi er ikke gode til at huske vores drømme. At vi drømmer er der bred videnskabelig enighed om, men ikke hvorfor vi drømmer eller hvad drømme skal gøre godt for. Det var først i starten af 1950'erne, at det første store videnskabelige gennembrud fandt sted, da de amerikanske neurologer Eugene Aserinsky og Nathaniel Kleitman opdagede REM-søvn, en søvntilstand med hurtige øjenbevægelser. Melanie Gillespie Rosen, filosof ved Aarhus Universitet, fortæller om drømmeforskningen og om de mange teorier om drømmes formål og karakter, der har været fremsat igennem historien. Hun funderer over drømmes evolutionære funktion og fortæller om nogle af sine egne drømme.

Endnu en underholdende "Tænkepause" fra Aarhus Universitet, som kan gøre læseren klogere på de natlige drømme. Serien "Tænkepauser" borger for kvalitet. Denne fortælling om drømme og drømmeforskning i et letlæst og levende sprog lever helt op til seriens varemærke.

Derfor sover viSådan forstår du dine drømme præsenterer den nyeste forskning om søvn og drømme. Sådan forstår du dine drømme er en gennemgang af psykologiske teorier om, hvad drømme er med forslag til, hvordan man kan arbejde med drømmeDerfor sover vi præsenterer den nyeste forskning om søvn og drømme. er en gennemgang af psykologiske teorier om, hvad drømme er med forslag til, hvordan man kan arbejde med drømme.