Bøger / faglitteratur til børn / erindringer

Drømmehøjen


Beskrivelse


Erindringer fra forfatterens (f. 1980) barndom i den lillebitte by Buresø. Historien om røvballe-bakken, skærsliberen Yrsas skægstubbe, den dansende høne Edward, hottentotterne og om at spytte røde grise.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. dec. 2008

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 2. dec. 2008

Denne bog indgår i Dansklærerforeningens serie Min historie, som er en samling skønlitterære biografier. Målgruppen er de 11-13-årige, som kan læse bogen af lyst eller i forbindelse med genrearbejde om biografier i faget dansk.

Med et kærligt glimt i øjet skildrer forfatteren vigtige og morsomme erindringer fra sin barndom i 1980'erne og 90'erne. Vi hører bl.a. om skærsliberen Yrsas skægstubbe, røvballe-bakken, Kim Schumacher, hottentotterne og om den dansende høne Edward, som er vild med Metallica. Alt sammen fortalt som korte erindringsglimt tilsat en god portion humor og sproglige finurligheder, som afslører, at forfatteren har levet et fantasifuldt liv og virkelig har tænkt over livet i sin barndom. Det er god og underholdende læsning. Helle Vibeke Jensen har lavet illustrationer til bogen bestående af collager af barndomsbilleder og tegninger, som rammer tidsperioden godt.

I samme serie er også udgivet Et hjem med gevær, 2007 og Alle dage - kiksekage, 2007, to bøger som også bør læses. Forfatteren har skrevet digtsamlingen Buresø-fortællinger, 2005, som også giver situationsbilleder fra hendes barndom.

Morsom og tankevækkende biografi fuld af varme, kærlige og underholdende situationsbilleder fra forfatterens barndom i den lillebitte by Buresø.


Berlingske tidende

d. 9. jan. 2009

af

af

Mai Misfeldt

d. 9. jan. 2009


Information

d. 7. maj 2009

af

af

Henning Mørch Sørensen

d. 7. maj 2009


Børn & bøger

Årg. 62, nr. 2 (2009)

af

af

Torben Ringbro

Årg. 62, nr. 2 (2009)