Bøger / faglitteratur

Drømmeland : sejren og sommeren, der forandrede Danmark


Beskrivelse


Historien om den danske fodboldtriumf i Sverige i 1992, og den eufori den skabte.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. sep. 2012

af

af

Søren Brunbech

d. 3. sep. 2012

Nok mest for de mere hårdnakkede fodboldentusiaster der ikke kan få nok af at læse om og genopleve den store triumf for den lille fodboldnation for 20 år siden ved fodbold-EM i Sverige.

De to forfattere er sportsjournalister, der bl.a. skriver om fodbold i det ansete fodboldmagasin Tipsbladet. De var henholdsvis 5 og 6 år i 1992, men de har været grundige i deres research og flittigt gransket i samtidige avisartikler og i senere beretninger, hvor spillerne og folkene omkring landsholdet ser tilbage, for at kunne fortælle deres version af hvad der skete på banen og bag kulissen i de to sommermåneder da Danmark fejrede sin største fodboldtriumf og satte nationen på den anden ende. Efter den kronologiske gennemgang er der et afsnit med tal og statistik fra EM-slutrunden og en opfølgning på hvordan det senere gik deltagerne i den danske trup.

Umiddelbart efter sejren udkom der flere bøger der begejstret skildrede den store triumf. Her i 20-året efter er der bl.a. udkommet Europamestrene, 2012, af Flemming Toft der dengang kommenterede EM i TV. I omfang og målgruppe ligger de tæt på hinanden, men Europamestrene er illustreret og vinder også ved at Flemming Toft var en del af miljøet.

Historien om den danske fodboldtriumf tilbage i Sverige i 1992, og den eufori den skabte bliver her fortalt endnu engang, til glæde nok mest for de mest entusiastiske og nostalgiske fodboldtilhængere.


Jyllands-posten

d. 24. aug. 2012

af

af

Asker Hedeg@ård Boye

d. 24. aug. 2012