Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Drømmeland


Beskrivelse


Drengen Louie begynder at drømme om sin døde far, men er det hans far? Og kan drømme overtage ens rigtige liv?

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. juli 2016

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 22. juli 2016

Døden er en afslutning. Eller er den? Drengen Louie begynder at møde sin døde far i drømme, men det kan være svært at se forskel på drøm og virkelighed. En tankevækkende gyser om sorg og død. For 12-14-årige.

Louie kan ikke huske sin far, som døde, da Louie kun var et år. Nu bor han alene med sin mor og har det egentligt OK. Men pludselig begynder han at drømme om en mand i blåt tøj, en mand som ved en masse ting om Louie og moren. Er det hans døde far, som besøger ham? Som tiden går, bliver Louie mere og mere optaget af sine drømme, og det han oplever om natten, påvirker hans dage, og de ting han gør, når han er vågen. Hvem er manden i det blå tøj, og kan Louie stole på ham?.

En gyserbog med mere på hjerte end bare skræk og uhygge. Bogen handler mindst lige så meget om, hvordan vi tackler døden, hvordan vi taler om sorg og død, som hvordan vi også fortier den og bliver ramt af sorg år efter. Louie savner sin far, som moren ikke har fået sagt ordentligt farvel til, så hun er mindst lige så meget et offer, som Louie er. Bogen er let at læse med et stramt sprog og enkle og måske ikke så overraskende virkemidler. Men der skrues langsomt op for uhyggen bogen igennem, og slutningen får ikke for lidt. Bogen kan bruges til emnearbejde om sorg og død.

Dødens ventesal handler også om døden og om at være fanget som en urolig sjæl i et limbo. Den er for lidt ældre læsere.


Børn & bøger

Årg. 69, nr. 7 (2016)

af

af

Anette Gønholt Andersen

Årg. 69, nr. 7 (2016)