Bøger / skønlitteratur / roman

Drømmen om den danske prins


Beskrivelse


Polly og Johannes træffer hinanden i England i 1960'erne. Hun tager med ham til Danmark, men virkelighed, hverdag og ægteskab kan ikke altid leve op til drømmen om den danske prins.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. aug. 2016

af

af

Dorte Tissot Hansen

d. 15. aug. 2016

Fortællingen om Johannes' og Pollys ungdomstid og deres ægteskab og samliv henvender sig især til læsere af lavmælte realistiske hverdagsfortællinger.

Romanen er delt op i tre dele, hvoraf første del er den mest omfangsrige. Efter en ulykkelig forelskelse rejser præstesønnen Johannes til England, hvor han skal arbejde nogle måneder hos en slægtning. Her møder han Polly, der har en omskiftelig barndom bag sig. De to ensomme unge knytter sig til hinanden, og da Johannes tager hjem for at begynde på seminariet, melder Polly sig til et højskoleophold i Danmark, og de forlover sig. I anden del af romanen er der gået ca. 10 år, og Polly og Johannes har en datter sammen. Johannes er blevet skoleinspektør, og Polly har arvet en lejlighed i London. Ægteskabet får nogle ridser undervejs, og i tredje og afsluttende del af romanen springer handlingen endnu 10 år frem i tiden.

Sproget er meget enkelt og letlæst i denne realistiske hverdagsfortælling. De tre nedslag i forholdet mellem Johannes og Polly viser ægteskabets udvikling og er ikke uden en vis bitter undertone.

Sprog og stil kan minde lidt om Bjarne Hattings ShampooSommerferie. Jeg kommer også til at tænke på Katrine Grünfelds Sommerferie, der dog er lidt mere avanceret læsning end denne romanSprog og stil kan minde lidt om Bjarne Hattings Shampoo. Jeg kommer også til at tænke på Katrine Grünfelds , der dog er lidt mere avanceret læsning end denne roman.