Bøger / faglitteratur / billedværker

Drømmen om en lille økologisk æbleplantage


Beskrivelse


Gennem tekst og fotografier fortælles hvordan man dyrker økologiske æbler på en bæredygtig facon. Om alle æbleavlens aspekter fra jordbund, vanding og gødskning til opbinding, podning og høst.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. aug. 2015

af

af

Morten Brynildsen

d. 17. aug. 2015

En flot udført praktisk guide til æbleavlere og alle dem, der har æbler i privathaven. Bogen præsenterer et helstøbt natursyn, hvor det bliver tydeligt, hvor meget der er at vinde ved at leve og arbejde i samklang med naturen.

Jens H. Petersen er uddannet biolog og ophavsmand til flere populære, danske svampebøger. Han er også økologisk æbleavler og beskriver her, hvordan man dyrker æbler på bedste økologiske og bæredygtige facon. Bogen omhandler alle æbleavlens aspekter fra jordbund, vanding og gødskning til opbinding, podning, resistens og årstidernes indvirkning på avlen. Der er anbefalinger til sorter, "støtteplanter" og plantagens indretning. Derudover mange beskrivelser af de svampe, dyr og planter, der lever i det biotop, som æbleplantagen udgør. Der er emneregister, så bogen fungerer også som et biologisk opslagsværk.

Meget mere end blot en bog om at dyrke æbler. Dens tilgang udfordrer grænselandet mellem menneske og natur, orden og kaos. Hvad er nyttige skadedyr og givtigt ukrudt? Spændende og spækket med forfatterens fantastiske makro- og landskabsbilleder, der - taget over flere år - illustrerer tekstens pointer.

Udmærker sig ved sit symbiotiske natursyn på den flora og fauna, der omgiver netop æbletræer. Minder i sin tilgang om ÆblerMine æblerÆblets fortælling og Mine æbler, der efterhånden har en del år på bagen. I øvrigt anbefales Æblets fortælling om æblets historie og mytologiUdmærker sig ved sit symbiotiske natursyn på den flora og fauna, der omgiver netop æbletræer. Minder i sin tilgang om Æbler og , der efterhånden har en del år på bagen. I øvrigt anbefales Æblets fortælling om æblets historie og mytologiUdmærker sig ved sit symbiotiske natursyn på den flora og fauna, der omgiver netop æbletræer. Minder i sin tilgang om Æbler og Mine æbler, der efterhånden har en del år på bagen. I øvrigt anbefales om æblets historie og mytologi.


Gartner tidende

Årg. 131, nr. 16 (2015)

af

af

Annemarie Bisgaard

Årg. 131, nr. 16 (2015)