Bøger / faglitteratur / erindringer

Drømmene kan ingen tage fra mig


Beskrivelse


Nadja Kaagh (f. 1984), som har været med i "De unge mødre", fortæller om sit liv med kræft som enlig ung mor. Senere møder hun René, og fremtiden ser igen lysere ud. De mister dog sønnen Elias, før de får Sakarias.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. sep. 2013

af

af

Rikke Bruun

d. 4. sep. 2013

Bogen henvender sig til primært til læsere af virkelighedens verden-genren og særligt kræftpatienter eller pårørende, som kan få indsigt i livet som kræftpatient. Desuden henvender bogen sig også til læsere, der kender forfatteren fra reality-programmet "De unge mødre".

I bogen fortæller Nadja om et liv som ung mor med kræft helt tæt inde på livet. Hun blev gravid som 17-årig og fik sønnen Sebastian, som hun kort efter bliver alene med. Med hjælp fra familie og venner lykkes det hende at fortsætte skolen, men da hun får konstateret uhelbredelig leukæmi forandres hendes verden drastisk. Hendes liv bliver præget af op- og nedture, men da hun møder Rene, ser fremtiden lidt lysere ud, og de beslutter sig for at forsøge at få et barn mere. Det bliver en lang og barsk proces, hvor de undervejs mister sønnen Elias ved en sen-abort, inden de får sønnen Sakarias. Undervejs har Nadja startet hjemmesiden ungmor.dk og været med i "De unge mødre", hvilket dog fylder meget lidt i bogen.

Nadjas historie er tidligere fortalt i De unge mødre, 2012, af Michael Klint. Her fylder Nadjas historie cirka 60 sider og er mere et handlingsreferat i forhold til nærværende bog, hvor der er plads til følelser og tanker.

En meget ærlig, personlig, barsk og vedkommende bog om livet med kræft som livsledsager. Hendes medvirken i reality-tv er meget nedtonet, og selvom bogen naturligt handler om at være ung mor, er det først og fremmest hendes fortælling om livet med uhelbredelig kræft, der fylder bogen.


Politiken

d. 23. nov. 2013

af

af

Edel Hildebrandt

d. 23. nov. 2013