Bøger / faglitteratur

Drømmes sprog & symboler


Beskrivelse


En introduktion til Jungs psykologi og til drømmetydning, med tips til at kunne huske sine drømme. Samt opslagsdel med drømmesymboler og temaer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. maj 2016

af

af

Heidi Buur Pedersen

d. 20. maj 2016

En indføring i psykens og drømmenes univers samt en oversigt over de mest gængse drømmesymboler og temaer. Til de der vil lære at arbejde med drømmetydning.

Forfatteren har beskæftiget sig med drømme og deres betydning i omkring 30 år. Bogen er en slags rejseguide til drømmenes univers, og læseren kan finde uddybende litteratur i de mange note-henvisninger. Der indledes med en præsentation af Jungs psykologi, og dernæst en introduktion til drømmetydning, med fx tips til at kunne huske sine drømme. Sidste del er et opslagsværk med drømmesymboler og temaer. Allersidst i bogen findes en kort biografi om Jung og hans fæller, litteraturliste og register til symbolerne.

Det er tydeligt, at forfatteren har stor viden og interesse for sit stof, og bogen kan ses som en smagsprøve med en grundig kilde- og litteraturhenvisning til videre læsning. Det vil være en fordel at vide lidt om psykologi når man læser første del, der kan virke lidt tung med mange fagudtryk og noter. Bogen er godt struktureret og har en god rød tråd gennem kapitlerne.

"Hovedværket" indenfor drømmetydning er Din guide til drømmenes verdenDrømmearbejdeDialog med dine drømmeSådan forstår du dine drømme, men der findes også andre bedre og mere omfattende guides til drømmefortolkning, fx Drømmearbejde og Dialog med dine drømme. Sådan forstår du dine drømme er en mere praktisk og anvendelig guide til at arbejde med sine drømme"Hovedværket" indenfor drømmetydning er Din guide til drømmenes verden, men der findes også andre bedre og mere omfattende guides til drømmefortolkning, fx og Dialog med dine drømme. Sådan forstår du dine drømme er en mere praktisk og anvendelig guide til at arbejde med sine drømme"Hovedværket" indenfor drømmetydning er Din guide til drømmenes verden, men der findes også andre bedre og mere omfattende guides til drømmefortolkning, fx Drømmearbejde og . Sådan forstår du dine drømme er en mere praktisk og anvendelig guide til at arbejde med sine drømme"Hovedværket" indenfor drømmetydning er Din guide til drømmenes verden, men der findes også andre bedre og mere omfattende guides til drømmefortolkning, fx Drømmearbejde og Dialog med dine drømme. er en mere praktisk og anvendelig guide til at arbejde med sine drømme.