Bøger / skønlitteratur / roman

Drømmetyderens død


Beskrivelse


Krimi. Da gidselforhandler Niels Bentzon finder psykologen Evelyn Heiberg myrdet, trækkes han modvilligt ind i en sag om drømmetydning, da noget tyder på, at Evelyn har været i gang med tyde en drøm eller rettere et mareridt kort før, hun myrdes.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. juli 2016

af

af

Rikke Bruun

d. 15. juli 2016

Gidselsforhandleren Niels Bentzon finder liget af psykologen Evelyn Heiberg, der tyder drømme. Det ser nu ud til, at en af disse drømme eller snarere mareridt har drevet en af hendes klienter til mord. For krimilæsere.

Fjerde bind i serien om Niels Bentzon. Det er et tungt efterår for Niels, hvis kone Hannah Lund har fået konstateret uhelbredelig kræft. Alligevel tager han på arbejde, da psykologen og drømmetyderen Evelyn Heiberg tages som gidsel i sin lejlighed. Gidseltagningen går ikke helt efter politiets drejebog, og snart er Niels indlagt på samme hospital som Hannah. I et forsøg på at få tankerne væk fra Hannahs nært forestående død arbejder Niels videre på sagen om Evelyn. Da dna-sporet fra hendes negle ender blindt hos en fængslet voldtægtsforbryder, må Niels vende efterforskningen mod drømmenes verden. Sideløbende med Niels' efterforskning følger vi snigskytten Daro, som hyres til et mord under OL i Sarajevo i 1984 - et mord der har nordiske forgreninger.

En virkelig godt skrevet krimi med en slutning, der gør, at man er klar til at læse den næste i serien lige med det samme. Sammen er de to forfattere bag navnet A. J. Kazinski at finde blandt de bedste nordiske krimiforfattere. Selvom bogen er fjerde del i serien kan nye læsere godt starte her.

Kazinksi vil have mange læsere i samme læserskare som Jussi Adler-Olsen, Michael Hjorth og Jesper Stein.


litteratursiden.dk

d. 2. sep. 2016

af

af

Helle Post

d. 2. sep. 2016

Det brutale mord på en drømmetyder sætter gang i en medrivende jagt på sandheden gennem det meste af Europa. Niels Bentzons kone Hannah er dødeligt syg. Hun har fået at vide, at hun ikke har lang tid ...


litteratursiden.dk

d. 8. aug. 2016

af

af

Lene Jensen

d. 8. aug. 2016

Endnu en fremragende krimi med Niels Bentzon og Københavns politi. Fængslende, aktionfyldt og fantastisk godt skrevet. Plottet er gennemtænkt til mindste detalje og spændingen stiger bogen igennem. Gi...


Jyllands-posten

d. 27. aug. 2016

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 27. aug. 2016


Politiken

d. 29. juli 2016

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 29. juli 2016


Weekendavisen

d. 12. aug. 2016

af

af

Christian Dorph

d. 12. aug. 2016