Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Dronen


Beskrivelse


Krimi. En drone er rigtig sjov at lege med, men da Tobias og Oliver filmer et røveri, kommer de i alvorlig fare.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. mar. 2014

af

af

Mads Overmark

d. 7. mar. 2014

Bogen kan bruges til træning af indholdslæsning i tredje-fjerde klasse. Svage læsere i femte kan også have glæde af den. Endelig kan den bruges som underholdning i fritiden.

Bog nummer 25 i serien Koldt blod, der har børnene Tobias, Oliver og Simone som hovedpersoner. Tobias og Oliver har fået en drone. De synes, det er sjovt at flyve og filme med den - også der hvor de ikke må. Tilfældigt kommer de til at optage et bankrøveri, da de leger med den. De kommer også på sporet af den rockerbande, der står bag røveriet. Begivenhederne tager fart, og snart sidder Tobias bundet til en stol, mens en rockerlærling tæver løs på ham. Handlingen flyder derudaf og temaerne: rockere, drone og røverier passer godt til målgruppen. Læseren kan snakke lidt med den voksne om årsagerne til, at nogle søger ind i rockerbander. Sprog og tekstens sværhedsgrad bør ikke give anledning til problemer. Forsiden viser Tobias og Oliver, der flyver med dronen. Den er nem at identificere for seriens fans.

Bogen ligner de øvrige i serien. Droner findes ikke i andre skønlitterære bøger til børn, men de kan også læse om dem i fagbøgerne: Våben, 2013 og Militær flyvning, 2012.

God og flydende underholdning til de let rutinerede læsere i tredje-fjerde klasse.