Bøger / faglitteratur til børn

Droner


Beskrivelse


En drone er et førerløst fly. Det er en flyvende robot, man kan styre nede fra jorden. Droner kan fx have bomber eller et kamera med om bord.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. mar. 2016

af

af

Inge Lykke

d. 22. mar. 2016

En drone er et førerløst fly. Det er en flyvende robot, man kan styre nede fra jorden. Droner kan fx have bomber eller et kamera med om bord. Til børn fra 8-10 år.

Bogen er inddelt i ti afsnit, som hver indeholder en tekstside og et helsides farvefoto. Teksten er sat med store typer og skrevet i vers med korte linjer. Teksten beskriver, hvordan droner anvendes i krig, i landbruget og i forbindelse med ildebrand. Reglerne for anvendelse af både små og store droner fortælles, og der er noget om, hvordan man kan lege med droner. Til sidst lidt om fremtidens fly, som måske komme til at flyve som droner. Bogen er udgivet i serien "Faktisk!".

Fin letlæst fagbog til teknisk interesserede børn om et emne, som er inde i varmen. Seriens bøger kan anbefales til læsekurser i indskolingen, da der findes udmærkede opgaver til bøgerne på fagbog.gyldendal.dk. Kræver abonnement.

Til samme aldersgruppe og med lix 15 findes Droner fra 2015. Mange af de samme emner berøres i denne bog.


Børn & bøger

Årg. 69, nr. 5 (2016)

af

af

Kurt Kristensen

Årg. 69, nr. 5 (2016)