Bøger / skønlitteratur / roman

Dronning af blod : det ptolemæiske hus


Beskrivelse


Kongedatteren Arsinoe fra Alexandria bortgiftes omkring 300 f.Kr. til kongen af Thrakien og forelsker sig straks i sin stedsøn. Tid og sted giver hende et turbulent liv med magtspil, krige og intriger alle vegne.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Beth Høst

2007

Bogen henvender sig til de, der læser den store og underholdende historiske roman, den hvor der er lagt farver på med den brede pensel.

Forfatteren kender vi på bibliotekerne fra Atalanta : i gudindens skygge, 2006, en underholdningsroman for store børn og unge inspireret af den græske mytologi. Derudover har hun leveret bidrag til 2 antologier med moderne kunsteventyr for børn. Nu har Eibe skiftet børnene ud med en måske lidt ældre målgruppe og skrevet en historie fra ca. 300 f.Kr. med Arsinoe, en kongedatter fra Alexandria i hovedrollen. Hun giftes som 16-årig bort til kongen af Thrakien, forelsker sig prompte i hans ældste søn, og her starter så en meget farverig og dramatisk historie. Arsinoe kommer ud for mange voldsomme tildragelser, både i paladsernes udvalg af morderiske intriger til de utallige krige omkring Det Ægæiske Hav og andre mere subtile magtspil i gemakkerne. Historien om Arsinoe er ubetinget spændende, omgivelserne er desværre mest på skitseplanet, der er kulørt action i rigelig mængde, og det fanger læseren, men det er ofte detaljerne, der kan gøre en god historisk roman til noget specielt.

Det er de læsere, der har læst Jacq og McCullough, vores egen Helleberg, og måske serien om Dane-slægten, der vil have fornøjelse af denne.

Der er en stor læsergruppe på bibliotekerne til historiske romaner, og dette nyeste skud på stammen kan sagtens stå distancen.


Berlingske tidende

d. 24. nov. 2007

af

af

Mette Strømfeldt

d. 24. nov. 2007


Jyllands-posten

d. 10. jan. 2008

af

af

Annelise Vestergaard

d. 10. jan. 2008