Bøger / faglitteratur til børn / biografier

Dronning Margrethe


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. aug. 2018

af

af

Boy Olesen

d. 16. aug. 2018

2 bøger med god og spændende viden om Dronning Margrethe fx hvad dronningen egentlig bestemmer, og om vikingerne, der drog på togter langt fra Danmark. For 9-13-årige.

I den ene fortælles der om dronningens arbejdsopgaver fx deltagelse i statsrådet og at være Danmarks ansigt udadtil. Den historiske baggrund for kongehuset i Danmark gennemgås - fra Gorm den Gamle til vi fik kvindelig arvefølge, til vi nu har en dronning som statsoverhoved. Kongehusets slotte, Amalienborg, Fredensborg og Marselisborg præsenteres ligesom kongeskibet og dronningens gravmæle i Roskilde Domkirke. I den anden bog fortælles om vikinger. I næsten 300 år drog vikingerne ud. Vi får at vide hvem de var og hvor de boede. Eksempler på emner der omtales: Jellingestenen, begravelsesskikke, Hedeby, vikingeskibe og Harald Blåtand.

Det er spændende at høre om dronningens kunstneriske fritidsinteresser og om Danmarks storhedstid under vikingerne. Bøgerne er rigt illustrerede med et væld af rigtig gode fotos og anskuelighedstegninger, der er med til at give overblik. Teksterne er veltilrettelagte og velskrevne. Alt i alt gode anvendelige bøger.

Bøgerne kan sammenlignes med KongehusetVikingetiden og VikingetidenBøgerne kan sammenlignes med Kongehuset og .