Bøger / skønlitteratur / roman

Dronningen uden spejl


Beskrivelse


Krimi. Makkerparret fra Madrid Rubén Bevilacqua, intellektuel sergent i Guardia Civil, og hans unge skrappe makker Virginia Chamorro, er sendt ud til en mordsag i nærheden af Barcelona, hvor en tv-berømthed er fundet myrdet. Handler om både litteratur og internationale forbrydere.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. nov. 2010

af

af

Beth Høst

d. 2. nov. 2010

Her er et kvalitetstilbud til dem, der ikke kun sværger til den skandinaviske genre men gerne vil have en interessant krimi uden for meget blod og med rigtige mennesker på rollelisten.

Vi mødte makkerparret Rubén Bevilacqua, snart midaldrende og lettere desillusioneret sergent i det spanske Guardia Civil og hans unge skarpe kvindelige assistent Virginia Chamorro første gang i Den utålmodige alkymist, 2009. Bevilacqa har oprindelig en universitetsgrad i psykologi og er en anerkendt ekspert i drabsefterforskning, men egentlig karrieremenneske er han ikke, dertil sætter han det jordbundne opklaringsarbejde bl.a. i den menneskelige psyke for højt. Vi følger rigtig mange både samfundsanalytiske og eksistentielle/kulturelle overvejelser fra hans side, og det gør også at man som læser kommer til at kende ham indgående. Plottet handler om mordet på en tv-berømthed, men det skildrer også på glimrende vis i høj grad forholdene i Baskerlandet og relationerne mellem catalanere og spaniere, historien har også et litterært twist, hvor Lewis Carrolls to bøger om Alice inddrages og flere digtcitater drysses ud. Selve opklaringen passer fint i en trods alt "almindelig opbygget" krimi.

I den litterære krimi/spændingsgenre tænker man vel først på Perez Reverte og Ruiz Zafon og måske John Dunning.

Det er en lidt anderledes krimi i en anderledes og fascinerende miljø. Jeg venter på den næste.


Weekendavisen

d. 23. dec. 2010

af

af

Lars Bonnevie

d. 23. dec. 2010