Bøger / skønlitteratur / roman

Dronningens dame


Beskrivelse


Madeleine er hofdame hos dronningemoderen Catherine af Medici, og da hun samtidig forelsker sig i hovedfjenden, lederen af huguenotterne Louis, bliver hendes loyalitet sat på prøve. Hvem kan og tør hun stole på?

Anmeldelser (10)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. juni 2013

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 7. juni 2013

Rigtig mange vil have glæde af denne underholdende roman - til læsere der holder af historiske romaner, kærlighedsromaner, beskrivelser af kvinder, der udvikler sig og bøger med fart, saft og kraft.

Anne-Marie Vedsø Olesen har et omfattende forfatterskab bag sig, heraf flere historiske romaner. Her er hun i Frankrig i slutningen af 1600-tallet, en periode, der var præget af religiøse stridigheder mellem katolikkerne og de protestantiske huguenotter. Madeleine de Montdidier er lavadelig, hun bliver ansat som hofdame hos Frankrigs reelle hersker dronningemoderen Catherine af Medici. Catherine har godt nok givet huguenotterne en form for religionsfrihed, men alligevel bekæmper hun dem med alle midler og her er en af hovedfjenderne prinsen Louis. Madeleine bliver en brik i et politisk puslespil, da hun på den ene side er loyal over for Catherine, samtidig med at hun er forelsket i Louis. Anne-Marie Vedsø Olsens roman bygger både på historiske og fiktive personer, og jeg synes hun får det til at fungere godt med stærke miljøbeskrivelser og overbevisende personer.

Kan man kalde romanen en kappe-kårde roman er det nærliggende at tænke på Dumas' romaner om de tre musketerer, bortset fra, at det her en kvinde, der en den handlekraftige med kårde og kappe. Der er flere biografier om Catherine af Medici, og hun er hovedpersonen i romanen Troldmandens hoved fra 2001.

Jeg var rigtig godt underholdt i denne velskrevne roman, og jeg er sikker på, at den vil få mange læsere. Tør man håbe på en fortsættelse?.


litteratursiden.dk

d. 25. okt. 2013

af

af

Helle Post

d. 25. okt. 2013

Kappe-og-kårde møder kærligheden i Frankrig anno 1567. Den unge Madeleine de Montdidier er enebarn. Et ret forkælet et af slagsen. Hun har altid fået sin vilje, og det har resulteret i, at hun er god ...


litteratursiden.dk

d. 17. juni 2013

af

af

Beth Høst

d. 17. juni 2013

Madeleine de Montdidier er ung, smuk og handlekraftig. Året er 1567, stedet er Frankrig, det er kappe-og-kårde, det er skumle personager, men det er også hed kærlighed. Lad dig nu underholde! Den hist...


Berlingske tidende

d. 22. juni 2013

af

af

Niels Houkjær

d. 22. juni 2013


Jyllands-posten

d. 14. juni 2013

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 14. juni 2013


Kristeligt dagblad

d. 22. juni 2013

af

af

Liselotte Wiemer

d. 22. juni 2013


Information

d. 25. juni 2013

af

af

Marie Louise Kjølbye

d. 25. juni 2013